Nabeschouwing wedstrijden hockeyclub HMHC

Westerzeedijk 13 Harlingen - Voor de hockeyers van HMHC uit Harlingen zit het seizoen er op.

Het seizoen eindigde in de hitte met een nederlaag voor dames 1 tegen kampioen Epe. Terwijl Mix D3 de titel pakte. Daarnaast was er maandagavond een slottoernooi voor het trimhockey. Hieronder een door HMHC zelf ingestuurd verslag. Afgelopen zondag streed het Harlinger dames 1 niet alleen tegen de hitte, maar ook tegen kampioen Epe. Voor de wedstrijd stond Epe al elf punten los van de nummer twee, oprecht kampioen. Wel wist Epe dat Harlingen een team was dat tegenstand bood aan het kampioensteam. Ze zouden niet zomaar gaan winnen. Na het fluitsignaal bleek echter dat Harlingen nog niet helemaal wakker was. In het eerste kwartier vielen er maar liefst drie tegendoelpunten. Harlingen moest zichzelf bijeen rapen en hadden door dat ze niet op dezelfde voet verder konden spelen. Gelukkig wisten de speelsters zich allemaal te herpakken en konden ze weer gaan hockeyen. Harlingen besefte dat ze meer samen moesten spelen om de goede speelsters van Epe te passeren. Door de hitte werd er veel gewisseld, waardoor iedereen zich volledig kon inzetten. Harlingen bouwde mooie aanvallen op en begonnen mooie combinaties te maken. Echter moesten ze deze wedstrijd ook continu verdedigen, omdat Epe ook in staat was mooie aanvallen op te zetten en snel te counteren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 7-3 voor Epe. Helaas gaat Dames 1 afscheid nemen van een paar erg bijzondere speelsters, die we graag nog even in het zonnetje willen zetten en die we ontzettend gaan missen. Jeanine Teuben is al dertien jaar lid van de hockeyclub en gaat haar leven opbouwen in Zwolle. Jeanine is een echte spits en maakte de mooiste doelpunten soms vanuit de meest onverwachtste hoeken. Ook afgelopen zondag pikte ze nog twee fantastische doelpunten mee. Anna Posthumus is de stofzuiger van het team. Ze weet overal de ballen te onderscheppen en kan de bal met kracht naar voren brengen. Bente Jongejans is ook dit jaar geslaagd en gaat naar studentenstad Groningen. Bente is laatste man, waarop iedereen kan bouwen. Mocht de spits doorbreken, dan is daar altijd Bente die de bal tegenhoudt. Akke van der Laan, onze ‘Akke Shine’ heeft dit seizoen vanuit de keeperspositie de meest onmogelijke ballen uit het doel weten te houden en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de beste keepers van HMHC. Akke gaat naar het verre zuiden van het land en gaat studeren in Maastricht. Ook Fabiënne Klijn gaat studeren in Maastricht. Fabiënne is van alle markten thuis en is overal inzetbaar. Ook als trainster was ze te vinden op de club, waar haar teams ontzettend blij mee waren. Lieve meiden, super goed dat jullie geslaagd zijn, maar we gaan jullie erg missen. Aankomende zaterdag gaat Dames 1 nog gezamenlijk afsluiten met een leuk feest en de meeste Dames zijn ook zondag op de hockeyclub te vinden bij het Familie- en vriendentoernooi!

Mix D3

Mix D3 is een samengesteld team, die bestaat uit drie jongens en tien meisjes. Sommige spelers hockeyen dit seizoen voor het eerst. Het team moest dus vanaf de basis opbouwen. Ze hebben dit seizoen erg hard gewerkt om allereerst te leren hockeyen en de spelregels te leren. De meer ervaren spelers konden de nieuwe spelers hierbij helpen. Na de winterstop was zichtbaar dat Mix D3 een echt team aan het worden was. De spelers hielpen elkaar, gaven elkaar aanwijzingen en lieten mooi samenspel zien. Het team won alle wedstrijden en begon hard te trainen om kampioen te worden. Dit werd hen niet makkelijk gemaakt door concurrent Stix D1 die ook alle wedstrijden won. De eerste wedstrijd tegen Stix won Harlingen, maar de tweede wedstrijd tegen Stix verloor Harlingen. Alles hing af van de laatste wedstrijd van beide teams afgelopen zaterdag. Harlingen speelde een uitwedstrijd in Roden. De vorige wedstrijd wonnen ze 13-2 van dit team. Harlingen had veel vertrouwen, maar waren ook erg zenuwachtig. Al snel werd de 1-0 gescoord. Helaas zwakte Harlingen af, wellicht door de zenuwen en hitte. De hele eerste helft bleef het 1-0. Harlingen moest laten zien wat ze het hele seizoen geleerd hadden, want mocht Stix ook winnen dan hangt alles af van het doelsaldo. Gelukkig herpakte het team zich en liet na een paar minuten in de tweede helft weer zien wat ze geleerd hadden. Vanaf het moment dat dit lukte, ging het erg snel. Harlingen scoorde de ene goal naar de andere en sloot de wedstrijd af met 10-0 winst. De coaches van Stix en Harlingen hadden tijdens de wedstrijd contact. Stix speelde eerder in de ochtend en had hun laatste wedstrijd verloren. Harlingen D3 werd kampioen en sloot het seizoen af met een knallende wedstrijd. Helaas gaat het team uit elkaar volgend seizoen, maar wat hebben ze het leuk gehad en wat hebben ze hard gewerkt met elkaar en alle begeleiding.

Uitslagen HMHC

Heren 1 – Dash 1-4 Dames 1 – Epe 3-7 Meisjes A1 – Leeuwarden A2 5-2 kampioen Meisjes B1 – GHBS B4 3-3 Meisjes C1 – Eelde C1 1-6 Meisjes C2 – Roden C2 3-1 Meisjes C3 – Groningen C7 2-1 Meisjes D1 – Steenwijk D1 6-0 kampioen Meisjes D2 – GHBS D3 0-3 Mix D3 – Roden D3 10-0 kampioen Jongens B1 – Daring B1 3-3 Jongens C1 – Graspiepers C1 5-3

Slottoernooi trimhockey

Vele trimhockeyers uit heel Friesland verzamelden zich afgelopen maandagavond in Harlingen voor het slottoernooi van trimhockey. Maar liefst dertien teams bestaande uit zeven tot acht spelers hadden zich aangemeld voor het zeven tegen zeven toernooi aan de Westerzeedijk. Het was prachtig weer en het werd langzaamaan erg druk op de hockeyclub. Op twee velden werden wedstrijdjes gehockeyd en gefloten door een aantal vrijwillige scheidsrechters. Iedereen was erg fanatiek en de sfeer was uitmuntend. In de loop van het seizoen hebben veel spelers van verschillende verenigingen elkaar al enigszins leren kennen, waardoor er ook af en toe ruimte was voor een grapje. Alle teams waren aan elkaar gewaagd en er werden mooie acties gemaakt. Elk team speelde drie wedstrijdjes van 35 minuten. Er was een korte prijsuitreiking, waarbij Sneek eerste werd op het slottoernooi met daarop volgend Drachten en Harlingen 1. Als afsluiting was er een gezellige borrel met heerlijke hapjes verzorgd door Leo Steenbergen. Dank gaat uit naar de organisatie van het toernooi. (Foto's HMHC)