Bildtse Aardappelweken tekent contract met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

SINT ANNAPAROCHIE/LEEUWARDEN - De stichting De Bildtse Aardappelweken heeft haar handtekening gezet onder het contract met de stichting Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Vastgelegd is dat het project Potatoes go Wild een officieel onderdeel is van het hoofdprogramma. De Bildtse Aardappelweken zijn volgend jaar van 21 juni tot en met 15 juli. Rondom het thema zijn er onderdelen zoals kunst- en akkerbouwtentoonstellingen in boerenschuren, is er een muziekvoorstelling bij Zwarte Haan en een gewassen- en demonstratieveld aan de Oudebildtdijk. Bezoekers kunnen momenteel al kennismaken met poëzie-uitwisseling met Poetic Potatoes uit Malta. Malta is in 2018, naast Leeuwarden, de tweede culturele hoofdstad van Europa. Belangstellenden kunnen zich melden via info@biltseaardappelweken.nl.

Stickeractie sponsoren

Vier sponsoren van het eerste uur zijn in Noordwest-Friesland ondertussen gestart met een stickeractie. Daarmee zeggen zij meer bekendheid te willen geven aan Potatoes go Wild en CH2018. Op de eigen bedrijfsauto’s en op de auto’s van bedrijven die al betrokken zijn bij Potatoes go Wild staan grote stickers met het beeldmerk van het project. ,,Bij meer belangstelling kan de actie uitgebreid worden tot alle (bedrijfs)auto’s in Noordwest-Friesland.”