COLUMN | Sterke verhalen bij je entreekaartje

Franeker - Is Anna Maria van Schurman een van de mummies in Wieuwerd? Lopen er vluchtgangen onder de Franeker binnenstad? Hoe verdiende de 87 centimeter grote (kleine) Jan Hannema zijn dagelijks brood? En is Hessel van Martena echt zo’n bruut als altijd beweerd wordt?

Deze en vele andere vragen worden de komende maanden beantwoord tijdens de Sterke Verhalen rondleiding door Museum Martena. Al onze rondleiders hebben zo hun lievelingsobjecten en de verhalen die daarbij horen vertellen zij graag.

Elke woensdagmiddag in juli en augustus is er een gratis rondleiding door de collectie. Iedereen die een kaartje heeft gekocht kan om 14.30 uur gratis aansluiten en de mooiste Sterke Verhalen horen. Want Museum Martena heeft een schatkist aan mooie, ontroerende, spannende en sterke verhalen die het verdienen om gedeeld te worden.

Dus wie wil weten waarom in 1607 een verdrietige vader besloot om zijn dode kindje te laten portretteren of wie die rare schele professor is die je schuin aankijkt vanaf de professorenwand die kan zich aansluiten bij onze enthousiaste rondleiders.

Ook deelnemers die zelf een sterk verhaal over een Franeker bewoner of de Franeker geschiedenis in de aanbieding hebben, zijn van harte uitgenodigd om deze te delen met de anderen. Zo leren onze rondleiders wellicht nog wel meer mooie sterke verhalen kennen.