Stichting Vrienden van In Bildt start crowdfundingsactie voor nieuwe inrichting winkel bij dagbesteding

MINNERTSGA - De Stichting Vrienden van In Bildt start met een crowdfundingsactie om een nieuwe inrichting mogelijk te maken voor de in januari geopende winkel bij de dagbesteding in Minnertsga.

Het doel is om in de zomer tweeduizend euro te hebben opgehaald. In september start vervolgens de verbouwing.

Met de nieuwe inrichting moet volgens Roelof Santing, voorzitter van de stichting, een impuls worden gegeven aan de werkomgeving en -sfeer in de winkel. De Stichting Vrienden van In Bildt realiseerde zelf de bouw en inrichting van de winkel, waar cliënten van In Bildt hun zelfgemaakte producten tonen en verkopen. Ook bij andere zorgaanbieders gemaakte producten zijn er te koop. Terwijl in de loods achter de winkel meubelen staan uitgestald.

,Bij de inrichting valt te denken aan een balie, kassa en stellingen, maar ook aan schilderen en vloerbedekking. De werkruimte achter de winkel is momenteel al opgeknapt”, zegt Santing.

De Stichting Vrienden van In Bildt is opgericht in oktober 2016 en heeft als doel het verlenen van financiële steun en het verstrekken van goederen om zo het verblijf van mensen met een zorgbehoefte en de werksfeer in het dagbestedingscentrum te veraangenamen.

In de dagbesteding is ruimte voor vijf tot zes cliënten per dagdeel, waardoor de begeleiding sterk op de persoon wordt gericht.