Kaatsoverzicht heren en dames hoofdklasse

Franeker - De hoofdklassekaatsers kwamen het afgelopen weekend in Bolsward in actie, tijdens het Bolswarder Keatswykein. Hieronder het wekelijkse kaatsoverzicht.

De dames hoofdklassekaatsers openden het weekend, zij kaatsten vrijdag al. De winst in die partij ging naar Joukje Kuperus, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra. In een spannende finale wonnen zij met 5-5, 6-2 van Nicole Hempenius, Marte Alteburg en Sjanet Wijnia. In de strijd om de derde prijs waren Louise Krol, Martine Tiemersma en Jeske de Boer met 5-1, 6-2 te sterk voor Tineke Dijkstra, Hermine Sytema en Jennie Terpstra.

Súdwest Fryslân partij

Zaterdag werd de Súdwest Fryslân partij verkaatst. Deze partij was het eerste burgerinitiatief rondom de gemeentelijke herindeling die heeft geleid tot de gemeente Súdwest-Fryslân. De kaatspartij werd op Bevrijdingsdag 2010 voor de eerste maal georganiseerd en is sinds 2011 vast onderdeel van het Bolswarder Hoofdklasse Weekend. De wedstrijd is bedoeld voor alle kaatsende inwoners van de gemeente en trekt veel deelname, grote namen als de broers Peter en Thomas van Zuiden stonden zaterdag op de lijst.

Heren hoofdklasse

Zondag waren de heren hoofdklasse kaatsers aan de beurt in Bolsward. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra hadden de eerste omloop net gewonnen, toen Triemstra af moest haken vanwege een enkelblessure. Dylan Drent, kansloze tegenstander in die eerste omloop, werd de invaller van Triemstra. Drent verving Triemstra op voortreffelijke wijze, met een bovenslag op 5-4, 6-4 in de finale tegen Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Erwin Zijlstra haalde hij de winst voor zijn partuur binnen. Drent pakte met deze zege zijn eerste krans van het seizoen. Het winnende partuur werd dus Gert-Anne van der Bos, Dylan Drent, Tjisse Steenstra, tweede Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma, Erwin Zijlstra. De derde prijs was voor Bauke Triemstra, Alle Jan Anema en Hendrik Kootstra. Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning. (Tekst Suwarda Vis)