Scholieren Ulbe van Houten en De Foorakker krijgen tekst en uitleg over zwerfafval

Van Harenstraat 47 Sint Annaparochie - In totaal 125 tweedejaars leerlingen van scholengemeenschap Ulbe van Houten en De Foorakker uit Sint Annaparochie doen dinsdag 11 juli mee aan een project over zwerfafval.

De actie is een gezamenlijk initiatief van de gemeente het Bildt, het Insituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en de scholen. Het project moet leerlingen bewust maken van zwerfafval en het belang van een schone en leefbare openbare ruimte.

Schoonmaakactie

De scholieren worden bij de actie niet alleen ontvangen door organisaties en bedrijven in en rond Sint Annaparochie die hun visie over zwerfafval geven. Ook is er een schoonmaakactie op verschillende locaties in en rond het dorp. Zoals: in het centrum, rondom de school, rondom sportcomplex de Waaie, het Henk Hornstra Park en langs het fietspad richting Berltsum. De leerlingen worden bij de actie ontvangen door Smeding Groenten en Fruit, Wonen Noordwest Friesland en door de politie. Daarnaast wordt een bezoek gebracht aan: Omrin, Wetterskip Fryslân, recreatiebedrijf De Blikvaart en de veehouderij van Kolkman in Sint Annaparochie.