Leerlingen het Bildt aan de slag met aardappel in DaDa stijl

Sint Annaparochie - De leerlingen van drie basisscholen in de gemeente het Bildt gaan de komende twee weken aan de slag met de aardappel.

De lessen zijn geïnspireerd op kunstenaars. Een aantal daarvan werkte in de Dada stijl en maakte gebruik van aardappelstempels om onder andere. teksten aan te brengen. Bij het project op de scholen worden in de Dada stijl kunstwerken vervaardigd met jute aardappelzakken en aardappelstempels en worden tafelkleden gestempeld. Ook zijn er workshops gedichten schrijven en vertalen. Zo komt een akkerbouwer in de klas bij de jongste groepen. Terwijl de oudste leerlingen op de fiets op excursie gaan naar een akkerbouwbedrijf. Daarnaast is er voor alle groepen een kook- en voedingsles.

Voorstelling

De oudste groepen van de CBS De Slotschool uit Sint Annaparochie en CBS De Noordster uit Nij Altoenae gaan in de workshops actief aan de slag met dansers, een muzikant en een acteur van Tryater. Dat is een voorbereiding op de voorstelling Karawane. Daarin laten de makers zich inspireren door de taal en beeldende kunst van Dada. De voorstelling is te zien in het voorjaar van 2018 voor kinderen van af 10 jaar. Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door steun van: de Stichting De Bildtse Belangen en de provincie Friesland en er wordt samengewerkt met de Kemissy Meertalighyd van de gemeente het Bildt.