Feestelijke afsluiting Franeker Waddenpoort bij opening derde Oldtimer en Schepen Festival

Turfkade Franeker - Het project Franeker Waddenpoort wordt vrijdag afgesloten. Dat gebeurt bij de opening van het derde Oldtimer en Schepen Festival.

Zoals de Franeker Courant eerder al berichtte viert de gemeente Franekeradeel de afsluiting samen met bewoners, ondernemers en de regio. Bij de viering zijn er tussen 18.45 en 19.45 uur is er onder andere een demonstratie van kanovereniging Onder de Wadden en een show door de flyboarders van Hydro Flight Nederland in de gracht nabij de Turfkade. Om 19.30 uur varen wethouder Bekkema en gedeputeerde Schrier vervolgens voorop in een vlootschouw van oldtimerboten door de Oosterstadsgracht. Ook op zaterdag en zondag zijn er diverse activiteiten. Zo is er onder andere koopzondag.

Stationsplein en Zuiderkade

Nu Franeker Waddenpoort is afgerond, is de herinrichting van het stationsplein aan de beurt. Daarnaast wordt samen met de provincie Friesland gewerkt aan het verbreden van de bocht van de Prins Hendrikkade en vernieuwing van de Zuiderkade. Bij Franeker Waddenpoort, dat drie jaar geleden startte, zijn de Oosterpoortsbrug, de Stationsbrug en Saakstra’s Brege vernieuwd. Ook zijn kades gecreëerd met passantenplekken voorzien van de watersportvoorzieningen.