Zwemevenement Oldtimer en Schepen Festival schot in de roos

Voorstraat Franeker - De eerste editie van de kortebaanwedstrijd tweehonderd meter Waddenpoort in open water tijdens het Oldtimer en Schepen Festival bleek zaterdag een schot in de roos.

Recreatiezwemmers van 12 tot en met 99 jaar met een A- en B-diploma konden er aan meedoen, evenals wedstrijdzwemmers vanaf de minioren. Na afloop was er een ludieke viermaal honderd meter estafette Waddenpoort. Het wedstrijdprogramma duurde tot ongeveer 11.30 uur, zodat de deelnemers ’s middags eventueel nog tijdig aanwezig konden zijn bij de Cityswim Harlingen.

Demonstraties

Ook hield de Franeker Zwemclub FZC '54 een demonstratie waterpolo en liet de Reddingsbrigade Stiens zien hoe de brigade zich inspant om verdrinkingsdood in Nederland te voorkomen. Marcus van der Woude, voorzitter Oldtimer en Schepen Festival: ,,Het is de bedoeling om het zwemevenement elk jaar te houden.” Vanuit de gemeente Franekeradeel en de provincie Friesland kreeg het Oldtimer en Schepen Festival subsidie om diverse watergerelateerde activiteiten te kunnen houden. (Foto's Marcel Teensma)