Muziekvereniging OpMaat Berltsum richt blik op toekomst na verwoestende brand

Mulseleane Berltsum - OpMaat uit Berltsum is als vereniging bij elkaar gekomen, om de brand te bespreken die het gebouw van de muziekvereniging zaterdag in de as legde.

De vereniging zegt alle dorpsbewoners, mensen uit de regio en muziekverenigingen uit de omgeving die OpMaat via Facebook, de telefoon of via een schouderklopje tijdens de brand hebben gesteund te willen bedanken. ,,Het is fijn te ervaren dat we niet alleen staan bij deze plotselinge en vreselijke gebeurtenis. We kunnen de tijd niet terugdraaien en zullen dus moeten accepteren wat er is gebeurd. Deze zwarte bladzijde moet een plekje krijgen in ons muzikale hart. Daar zullen we de tijd voor moeten nemen.” Ondanks de gitzwarte dag zegt OpMaat vooruit te willen kijken en weer te willen bruisen van muziek. Daarvoor zijn al de nodige stappen gezet. Zo komt er onder andere een benefietconcert. Wanneer dat is, is nog niet bekend. ,,Het moet toch mogelijk zijn samen met de dorpsgemeenschap onze vereniging weer op de rit te krijgen. In ons dorp is altijd het onmogelijke mogelijk, nu ook. Het dorpsfeest is onze volgende prioriteit. Hoe we het gaan regelen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat we in de optocht meelopen, weten we zeker.”

Bijdrage leveren

Wie een bijdrage aan deze avond denkt te kunnen geven in de vorm van licht, geluid, podium, stoelen, locatie of andere materialen en talenten, kan zich melden bij de bestuursleden Jaap Akkerman (06-13 76 69 60) en Marije van Dijk (06-22 16 35 66). Ook kan een financiële bijdrage worden gedaan. Via NL35 RABO 0131 1434 25 ten name van Muzykferiening OpMaat onder vermelding van bijdrage brand.