Studenten vmbo Maritieme Academie Harlingen ontvangen diploma

Almenumerweg 1 Harlingen - De Maritieme Academie heeft afgelopen vrijdag de diploma’s uitgereikt aan de eindexamenkandidaten van het vmbo.

Eerder in de week kregen al vijftig binnenvaartleerlingen van de MBO opleiding binnenvaart van de MA Harlingen in IJmuiden hun diploma. Hieronder een door de Maritieme Academie zelf ingestuurd verslag van de diploma-uitreiking. Directeur Arjen Mintjes bedankte alle medewerkers namens de massaal toegestroomde ouders, verzorgers en leerlingen voor het behaalde uitstekende resultaat : 100 procent geslaagden in alle leerwegen en dat voor het 4e jaar op rij. Van de geslaagden gaat 80 procent verder studeren op de Maritieme Academie in Harlingen en nog eens 8 procent vervolgt zijn opleiding aan een ander instituut van de Maritieme Academie Holland. Wethouder Hein Kuiken feliciteerde alle 49 geslaagden namens de gemeente Harlingen . Daarna overhandigde de heer Tjerk Veenstra namens het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied de aanmoedigingsprijs bestaande uit een considerance en een geldbedrag van 250 euro. Hans Walthie riep daarna Wouter van Rijs naar voren en gaf hem namens de vakbond Nautilus de prijs voor de meest sociale leerling.

Anekdotes

Vervolgens kwamen de mentoren en een vertegenwoordiger van de huisvesting aan het woord. Menige anekdote passeerde de revue totdat elke leerling voorzien was van zijn of haar diploma. Rond 16 uur werd de middag in het overvolle restaurant afgesloten met een drankje en een hapje.