FOTO’S | Leerlingen Tamsmaskoalle en De Schalmei bieden notenboom aan voor plein fusieschool

TZUMMARUM - De leerlingen uit groep acht van de Tamsmaskoalle en De Schalmei hebben bij hun afscheid een notenboom gedoneerd voor de nieuwe school in het dorp. In die fusieschool gaan de beide scholen verder onder één dak.

De notenboom wordt geplaatst op het nieuwe schoolplein en staat symbool voor: ‘Wijsheid en vernieuwing, voor een mooie toekomst met wijze leerkrachten en nog slimmere leerlingen’.

Op weg naar de plaatsing van de notenboom hebben de leerlingen van de beide scholen dinsdagmiddag symbolisch een houten boom aangeboden aan hun leerkrachten. Beide bomen zijn gemaakt van hetzelfde hout gemaakt en passen in elkaar, maar hebben elk hun eigen kleurtje. Dat verwijst naar de scholen die nu nog zelfstandig zijn.

De leerkrachten waren niet op de hoogte van het initiatief en werden met een smoes naar het nieuwe schoolplein gelokt. Na een speech door twee leerkachten en het aanbieden van de symbolische boom werd hen veel succes en wijsheid toegewenst door alle leerlingen uit de beide groepen acht.