Talloze activiteiten tijdens drie dagen Menamer merke

Dyksterbuorren Menaam - Het programma van de Menamer Merke is bekend. Het feest is ditmaal van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus.

De Menamer merke begint op de vrijdag om 12.00 uur met de Hette Grijpma senioren merkepartij voor alle Menamers. Er zijn verschillende klassen. Om 17.00 uur treden de Sellina’s op in de feesttent. Nieuw is dat er op de vrijdagavond vanaf 21.00 uur de Menamer dj’s Almer en Marten optreden.

Zaterdag

Op zaterdag 12 augustus is er de OPM jeugd merkepartij. Vervolgens is er vanaf 11.00 uur een grote braderie op de Dyksterbuorren met diverse activiteiten zoals demonstraties van de brandweer, springkussen voor de jeugd en stands. Tijdens de braderie zijn er om 14.00 en 16.00 uur ook modeshows. De catwalk is vanuit het gemeentehuis richting de weg opgebouwd. De catwalk is daarnaast voorzien van planten door Rob’s Tuincentrum uit Menaam. De kleding is van Feel Good damesmode en Fialia Kinderkleding, beide uit Stiens. Daarnaast is er medewerking van Paule KledingExpert van MotorExperts uit Menaam. Hair & Beauty Salon Hannie uit Menaam verzorgt de kapsels en visagie van de modellen.

Enveloppenactie

Net zoals vorig jaar, mede door steun van de standhouders, is er weer een enveloppenactie waarbij prijzen zijn te winnen. Met de opbrengst van de enveloppenactie wordt de braderiecommissie ondersteund, zodat de braderie ook de komende jaren georganiseerd kan blijven worden. Deelnemers zien meteen of ze een prijs hebben gewonnen. Prijzen kunnen worden opgehaald bij de kraam van de braderiecommissie. Er zijn onder andere tankbonnen te winnen. Diezelfde dag begint vervolgens om 12.00 uur de OPM Gouden Wilhelmina partij dames hoofdklasse vrije formatiekaatsen. De deelnemers strijden om de Gouden Wilhelmientjes. Vanaf 16.00 uur is er een matinee in de tent met het stemmingsorkest Gang Is Alles. De zaterdag wordt vanaf 22.00 uur afgesloten met Melrose.

Zondag

Op de zondag is er de Gouden Willem Partij heren hoofdklasse vrije formatiekaatsen. Het publeik kan dan zelf ook Gouden Willems winnen ij een verloting. De Menamer merke sluit af met Butterfly.