Goud voor jeugdkaatsters in Valencia

VALENCIA - Het jeugdteam van de KNKB was deze week in het Spaanse Valencia om daar deel te nemen aan het jeugd EK. Kroon op het werk was het goud van Fiera de Vries (Sexbierum) en Corrie Kroondijk (Easterein). Zij versloegen in de finale hun Spaanse tegenstanders.

Met een eerste plaats, drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen kan het team terug zien op een prachtige en succesvolle week. In het bloedhete Valencia werd bij 35 graden gestreden in verschillende vormen van het spel. Bij de meisjes onder 19 verloren Anne Monfils (Kimswerd) en Hiske Zeinstra (Peins) maar net hun finale van de Spaanse meisjes: 1-1, 7-6.

Goud misgelopen

Zilver was er ook voor Fiera de Vries, Jannica van der Ploeg (Stiens) en Annet de Haan (Sint Annaparochie) bij het Raspall, een Spaanse straatkaatsvariant. Ook hier waren de Spaanse dames te sterk. Bij het internationale spel was het zilver een schrale troost, door een onjuiste beslissing van de scheidsrechter liep het Nederlandse team het goud mis. Bij de jongens onder 17 was er brons voor Karel Monfils (Kimswerd) en Pieter Jan Leijenaar (Exmorra), bij de meisjes onder 17 behaalden Annet de Haan en Jannica van der Ploeg brons. Op de foto's de Nederlandse deelnemers in het zwart met oranje. (foto Désirée Seerden)