Van Aisma kaatsweekend in Bitgum

Bitgum - De dames zijn sinds een paar jaar traditiegetrouw op de vrijdag na de Frouljus PC te gast bij kaatsvereniging OKK Bitgum. Zij openen met een door elkaar loten wedstrijd de Van Aisma-dagen. De heren kwamen zaterdag en zondag in actie. Zaterdag werd er een afdelingswedstrijd gekaatst, zondag kwamen de vrije formatieparturen in actie.

Bij de uitnodigingswedstrijd voor de dames waaraan acht parturen meededen, ging de zege naar Elly Hofman, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra. Scheepstra werd uitgeroepen tot koningin van de partij. In de eerste omloop had partuur Hofman het lastig tegen Anne Monfils, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra, die partij wonnen ze maar net met 4-5, 4-6. In de tweede omloop werd eenvoudig met 2-5, 4-6 gewonnen van Jeannette Jansma, Marte Altenburg en Jeske de Boer. Partuur Hofman rekende in de finale zonder problemen met 5-2, 6-4 af met Joukje Kuperus, Imke van der Leest en Melissa Rianne Hiemstra. De derde plaats ging naar Jeanette Jansma, Marte Altenburg en Jeske de Boer.

Sint Jacobiparochie wint afdelingswedstrijd

De afdelingswedstrijd voor de heren werd zaterdag verkaatst met zeventien parturen. Sint Jacobiparochie met de broers Bauke en Taeke Triemstra en met Renze Pieter Hiemstra was in de finale met 5-4 en 6-2 te sterk voor het partuur van Minnertsga. Voor Minnertsga kaatsten Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra. Ze hadden de hele dag prima staan te kaatsen, gingen als favoriet de finale in en kwamen met 0-2 voor. De opslag van Marten Bergsma was erg wisselvallig en Sint Jacobiparochie kreeg steeds meer grip op de partij. Ze pakten door en wonnen terecht van Minnertsga. Renze Hiemstra werd koning van de partij.

Tjisse Steenstra koning op Vrije Formatiepartij

Op de laatste dag van de Van Aismadagen heeft het partuur van Tjisse Steenstra, Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra de vrije-formatiepartij in Bitgum gewonnen. In de finale tegen Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Erwin Zijlstra plaatste Tjisse Steenstra op 5-3, 6-2 een zitbal. De koningstitel was voor Tjisse Steenstra. Het winnende partuur kon op de fiets naar huis, de winnaars wonnen een nieuwe fiets. De derde prijs was voor Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong. (Foto's Facebookpagina OKK Bitgum)