Dode gevonden in Franeker, oproep uit te kijken naar slanke 30-jarige blanke man

Jan Reitsmastraat Franeker - In de Jan Reitsmastraat in Franeker is dinsdag een dode persoon gevonden.

De politie kan nog geen melding doen over identiteit en doodsoorzaak. Daarnaast heeft de politie via Burgernet een oproep gedaan om uit te kijk naar een 30-jarige blanke, slanke man van 1,90 meter met kort haar. Hij draagt een broek en een shirt. Hij zou in overspannen toestand verkeren. ,,Onderneem zelf geen actie, maar bel 112." De recherche is ondertussen gearriveerd en doet onderzoek. De politie is met met meerdere agenten en een helikopter op zoek naar de verdachte. Zodra er meer nieuws bekend is, volgt een update via de website van de Franeker Courant, Twitter en via Facebook Franeker Courant.

Update 14.05 uur:

De dode persoon zou de bewoonster zijn van de Jan Reitsmastraat 22. De man die gezocht wordt zou, hoewel de politie dat nog niet wil bevestigen, haar vriend en vader van haar dochter zijn. De dochter zelf is ongedeerd en is opgevangen. De man zou in overspannen toestand Franeker hebben verlaten. De politie vraag uit te kijken naar de man in de gemeenten Franekeradeel, Harlingen Tytsjerksteradeel.

Update 15.17 uur:

De politie bevestigt dat het om een dode vrouw gaat die in de woning is aangetroffen. Rond 12.00 uur kwam een bezoeker bij de woning. Toen er niet werd open gedaan, sloeg deze persoon alarm. De politie ging de woning binnen en vond de dode vrouw. Het sterke vermoeden is dat ze is omgekomen door een misdrijf. Volgens de politie is het echter nog te vroeg om de man die nu wordt gezocht aan te merken als verdachte.

Update 17.04 uur:

De politie is druk bezig met een buurtonderzoek en heeft twee familierechercheurs ingezet om aandacht te geven aan de nabestaanden van het slachtoffer. (Foto's Aise van Beets)