City Wall Cross finalewedstrijd MTB Street Race competitie

FRANEKER - De finale van de City Wall Cross op de slotdag van de Agrarische Dagen is dit jaar voor het eerst meteen ook de laatste wedstrijd van de MTB Street Race competitie.

De mountainbikecompetitie vindt dit jaar voor het eerst plaats in Noordoost-Nederland. Wie zes van de acht races rijdt, krijgt een overall klassering. De eerste was op 19 mei in Steenwijkerwold. De wedstrijd in Franeker is op zondag 24 september.

Voor de leider in het klassement is er net als bij de Tour de France een leiderstrui, zodat het publiek meteen zien kan wie de leider is. Jan Edwin Geertsma van Say Wad heeft voor de Streetrace Competitie een logo ontworpen, zoals hij dit ook al voor de City Wall Cross deed.

Een MTB Streetrace Competitie was er in Nederland nog niet. Het noordoosten had dit jaar de primeur. ,,Op Europees niveau is er al wel zo’n competitie, specifiek voor de knock-out sprintrace (MTB Eliminator world cup). Er komen steeds meer streetraces. Deze vorm wint snel aan populariteit. We merken dat ook in Franeker. Het concept slaat aan. De eerste versie ging helemaal over het Bolwerk”, zegt Bart Boogaard van de organisatie.

Boogaard noemt het een enorme uitdaging om alles op tijd klaar te hebben. ,,We kunnen op zondagmorgen pas het terrein op. We bouwen met een team van ongeveer twintig man in vier uren een groot mountainbikeparcours.”

Jeugd vanaf 8 jaar en senioren kunnen meedoen in verschillende leeftijdsklassen. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl.