Prijzen en winstpunten amazones PSV De Jelgersmaruiters op eigen wedstrijd

Harlingerweg 80D Harlingen - De amazones van PSV De Jelgersmaruiters hebben afgelopen vanwege de regen hun wedstrijd verplaatst naar de indoorlocatie van de Sjaerdema-Liauckemaruiters in Franeker.

In totaal kwamen zeventien combinaties van de eigen vereniging in de ring. Hieronder een door de club zelf ingestuurd verslag. Op zaterdag reed Nynke Zwart met Donnar in de M2 dressuur naar twee winstpunten en een derde prijs met 190 en 184,5 punten. Leonie Postma en Lister D’Olympe kwamen tot 185 punten in de M2 en Germa Bruinsma met Amber nam een punt mee in de M1 dressuur door 185 punten te scoren. In de B/L1 rubriek was het echt prijs voor de organiserende verening. Het podium was geheel gevuld met Jelgersmaruiters. Wendy Lootsma (foto) en Elvis waren onbetwist de beste van de groep. Zij wisten in de L1 met superscores van 201 en 207,5 punten tweemaal het oranje lint te bemachtigen. Tevens wonnen zij de extra rubrieksprijs aangeboden door Agra Totaal in Berlikum. Lisa de Jong en Quinta La Verma legden in de eerste proef beslag op de tweede plaats. Zij reden tweemaal 192 punten bij elkaar in de B dressuur. Tweemaal op de derde plek was Linda Jorna met Jelske Fan Stal ’t Venboer. Zij behaalden 191 en 194 punten.

Extra prijs

Winstpunten waren er ook voor Iza van der Meer en Royal Lady, zij behaalden 186 en 189 punten in de B. Tevens wonnen zij de extra prijs aangeboden door Equi Protecta, voor meest sympathieke combinatie van haar rubriek. Bij het debuut van Illusion van de Waterstraat en Berber van der Meer in de B dressuur was het ook raak. In de eerste proef werden 183 punten behaald en de tweede proef was goed voor 194,5 punten en de tweede prijs. Natalie Leenstra Boutkan met Jelly van Hoeve Wezebeecke reden ook twee winstpunten in de B met scores van 186 en 184 punten. Ans Wijbenga met Jurre behaalde in de L1 ook nog twee winstpunten met 180 en 182 punten. Zondag stond wederom in het teken van dressuur. In de ochtend kwamen de M1 en M2 ruiters in actie en ook hier scoorde de amazones van de Jelgersmaruiters weer punten. Janke Hiemstra en Casino Royale scoorden in de M2 twee winstpunten met 187 en 181 punten. Een winstpunt was er ook voor Berber van der Meer met Hessel fan Lunia met 185 punten en Leonie Postma nam er ook twee mee naar huis met Lister D’Olympe door 184 en 182,5 te rijden. En als laatste wist ook Germa Bruinsma in het M1 met Amber een winstpunt met 185 punten.

Debuut

Machteld Seinstra en Grenoble beleefden hun debuut in de klasse L1 met 182,5 en 190 punten. Het paard Elvis van Wendy Lootsma vond het zondag toch erg spannend bij zijn L2 debuut. Gelukkig herstelde hij zich uitstekend in de tweede proef en danste naar de overwinning met 196,5 punten. Champan met Berber van der Meer vielen ook in de prijzen in de L2 dressuur. Zij reden 187,5 en 186 punten met een tweede prijs in de tweede proef. Een winstpunt in de L1 werd er ook gereden door Ans Wijbenga en Jurre. Zij scoorden in de tweede proef 186 punten. De beste paardencombinatie over twee proeven van het hele weekend was Danny Hauwert met Brenda. Hij behaalde maar liefst een totaal van 414,5 punten en won hiermee de deken aangeboden door Goedkopepaardendekens.nl. Bij de pony’s was het Tryntsje van Gosliga die voor het tweede jaar op rij en met dezelfde pony de deken wist te winnen. Zij behaalde met Alina een totaal van 407 punten. Na afloop volgde nog een verloting met leuke prijzen onder andere mogelijk gemaakt door: Onderlinge paardenverzekering Oldeboarn, Welkoop Franeker, Horse and Outdoor Arum, ruiterhuis Bosgra en Agra Totaal Berlikum. Al met al een zeer geslaagd weekend. (Foto’s PSV De Jelgersmaruiters)