Kaatsers sluiten seizoen af in Leeuwarden

Leeuwarden - Traditiegetrouw werden zaterdag in Leeuwarden de laatste wedstrijden in de hoofdklasse verkaatst. LKC Sonnenborgh is al jaren het toneel voor de laatste partijen van het seizoen.

Zowel de dames, als de heren kwamen in de Friese hoofdstad in actie. Bij de heren was de winst verdiend voor Enno Kingma, Renze Hiemstra en Sjoerd de Jong. Zij stonden degelijk te kaatsen en vormden het meest complete partuur. In de finale versloegen zij Jelle Attema, Dylan Drent en Erwin Zijlstra met 5-2, 6-6. Enno Kingma werd met zijn sterke opslag koning van de partij. Derde prijzen waren er voor de parturen Menno van Zwieten, Alle Jan Anema en Tjisse Steenstra en voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Laas Pieter van Straten. Doordat Van der Bos en Steenstra beide een derde prijs pakten, eindigden ze gelijk in het puntenklassement. Iets wat nog nooit eerder is voorgekomen. Van der Bos en Steenstra eindigden op 52 punten, Taeke Triemstra eindigde als derde met 43 punten.

Ilse Tuinenga wint klassement met een punt verschil

Bij de dames ging de klassementsprijs net als vorig jaar naar Ilse Tuinenga. Het was een nek-aan-nekrace tussen Tuinenga en Manon Scheepstra. In de finale in Leeuwarden stonden ze tegenover elkaar en dat betekende dat de winnares op Sonnenborgh ook de klassementswinnares werd. Tuinenga won de finale samen met Mariska Hoogland en Annelien Broersma en ging met de prijs aan de haal. Met 5-2, 6-6 wonnen zij de finale overtuigend van Manon Scheepstra, Joukje Kuperus en Sigrid de Jong. Derde prijzen waren er voor Louise Krol, Marte Altenburg en Marrit Zeinstra en voor Marije van der Meer, Nynke Sijbrandij en Melissa Rianne Hiemstra.

Eindstand

1. Ilse Tuinenga, 55 punten, 2. Manon Scheepstra, 54 punten en 3. Wiljo Sijbrandij, 43 punten.

Klassementswinnaars

De klassementswinnaars in de overige klassen zijn: Heren 1e klas: Hillebrand Visser, 23 punten Heren 2e klas: Marco de Groot en Corné Tuinenga, 5 punten Junioren: Joran Gerbranda, 8 punten Heren 30+: Jan Jelle Jongsma, 11 punten Heren 50+: Piet Zondervan, 26 punten Dames 1e klas: Melissa Hiemstra, 16 punten Jongens: Pieter Jan Leijenaar, 31 punten Meisjes: Fiera de Vries, 31 punten Schooljongens: Jorn Lars van Beem, 29 punten Schoolmeisjes: Larissa Smink, 39 punten Pupillen jongens: Sjouke Beimers, 31 punten Pupillen meisjes: Noa Elzinga, 34 punten Welpen jongens: Jesse Greidanus, 27 punten Welpen meisjes: Nina-Claire Wijning, 33 punten (Foto's Henk Bootsma)