Dash maatje te groot voor hockeydames HMHC

Harlingen - De dames van hockeyclub HMHC zijn er niet in geslaagd om te winnen van DASH. In Hoogeveen werd het 5-2 bvoor de thuisploeg.

Hieronder een door HMHC zelf ingestuurd verslag. Zondagmiddag stond Harlingen tegenover Dash in Hoogezand. Ook dit team bestond uit een aantal nieuwe speelsters. Hoe Dash precies zou spelen, was voor Harlingen niet duidelijk. Wel werden een aantal belangrijke punten opgenoemd van vorige seizoen, maar ook van vorige wedstrijd tegen Flevoland. Dames 1 moest strakker op de man verdedigen en meer vrijlopen bij balbezit. De eerste taak werd goed opgepakt. Harlingen stond strakker op de man te verdedigen, waardoor Dash moeilijk de bal kwijt kon. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Beide teams hadden moeite met het behouden van balbezit, omdat de andere partij de bal goed kon onderscheppen. Na een tijd wist Dash met een mooie passeerbeweging om de Harlinger verdediging heen te komen en schoot in de lange hoek. 1-0 voor Dash.

'Blijven strijden'

Niet veel later maakte Dash nog een doelpunt. Het was duidelijk dat de dames moesten blijven vechten de rest van de wedstrijd. Toch wist Harlingen ook af en toe gevaarlijk te worden. Het was uiteindelijk Jenna Burkels die er een onmogelijke bal in schoot. De rusttand was 2-1. Na de rust kreeg Harlingen al snel een strafcorner voor. Helaas was de uitvoering hiervan een beetje rommelig. Gelukkig kreeg Harlingen hiervoor een herkansing, die prachtig benut werd: 2-2. Harlingen kreeg weer wat hoop door de gelijkstand. Gelukkig was Monica Schaafsma weer terug na ziekte, maar toch was het team nog lang niet compleet. Dit deed de dames dan ook de das om. Harlingen kreeg het zwaar en liep achter de feiten aan. Hierdoor lukte het Dash nog om driemaal te scoren. Dit was een enorme domper voor de Harlingers. Ze zullen dus nog hard moeten trainen.

Super sunday

Vooral ook voor de super sunday van volgende week die tevens in het teken zal staan van Stichting Semmy. Harlingen Dames 1 speelt om 12.45 uur tegen Emmen, met voorafgaand de wedstrijd van de Veteranen tegen Daring om 11.00 uur. Men kan geld inzetten op de doelpunten van beide teams via één van de spelers en/of via tc@harlingermhc.nl.