N31 viert afsluiting werkzaamheden met Samen 1 weekend voor alle Harlingers

Kelvinstraat 5 Harlingen - Om alle Harlingers te bedanken voor hun geduld bij de aanleg van de nieuwe N31 is er van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober een feestweekend.

Drie dagen lang zijn er dan met als thema Samen 1 allerlei activiteiten voor jong en oud, die grotendeels door Harlingers zelf zijn georganiseerd. Ook is er de Harlinger Business Exposure op bedrijventerrein Oostpoort. Drie dagen lang zijne r dan ongeveer vijftig standhouders. De opening is vrijdagmiddag en wordt gedaan door Hans Wiegel en burgemeester Roel Sluiter van de gemeente Harlingen.

Basisscholen

Op vrijdagochtend komen alle kinderen van de basisscholen van Harlingen en Midlum langs op het tracé om te sporten. In totaal gaat het om ongeveer 1300 kinderen. De start is om 9.00 uur. Vanaf 15.00 uur is er een jongerencafé. Terwijl ’s avonds vanaf 20.30 uur de band Vangrail optreedt. Zaterdag houdt wielervereniging Ouwe Seun een tijdrit. Om 8.00 is de start. Als eerste vertrekt amateurwereldkampioen Remco Grasman. Vanaf 15.00 uur is er vervolgens een straatfestival.

Zondag

Voor de stichting Hulphond houden de vrijwilligers van de Topmoppies zondag vanaf 11.00 uur een goededoelenbrunch onder in het aquaduct. Frits Wester, ambassadeur van stichting Hulphond, komt iets vertellen over de stichting en eet mee. In totaal zijn er 450 plaatsen beschikbaar aan de lange eettafels. Vanaf 14.00 uur tenslotte kunnen bezoekers zelf de nieuwe N31 ervaren. Daarbij zijn medewerkers van aannemer Ballast Nedam en de organisatie van de N31 aanwezig om over het werk te vertellen. Ongeveer een maand na het Samen 1 weekend rijden de eerste auto’s door de bak. Het tracé waarop de activiteiten plaats vinden is dan ook nog niet volledig klaar. De activiteiten zijn op het bouwterrein Aquaduct Noord ter hoogte van de Kelvinstraat 5 in Harlingen. Zie ook de website van de N31.