FOTO’S | Politie zoekt getuigen schietpartij Dronryp aan de hand van overzichtskaartjes

DRONRYP - De politie is nog altijd druk op zoek naar de daders van de schietpartij in Dronryp. Om die reden wordt getuigen gevraagd zich te melden.

Er wordt onder andere gevraagd of het iemand al eerder is opgevallen dat de verdachten het huis en/of de straat in de gaten hebben gehouden. Ook wordt gevraagd of het iemand is opgevallen of er voorafgaand aan het schietincident een voor hen onbekende auto is gezien in de buurt van de Dotinga Tún? De schutters zijn na het schietincident gelopen naar een auto die klaarstond op de Skoallanswei in Dronryp.Vervolgens is de BMW met kenteken 68-KBN-7 teruggereden langs de woning van het slachtoffer. De bestuurder heeft Dronryp verlaten via de Hearewei en de Rijksstraatweg richting Marssum. Het vermoeden is dat de vluchtauto via de paralelweg langs de N31 is gereden in de richting van Marssum. Daar is de auto langs het crematorium rechtdoor gereden naar It Aldlân. Een getuige zag dat de BMW via de Sylsterdyk over de parallelweg langs de N31 is gereden richting It Holt bij Deinum. Vermoedelijk is de vluchtauto ter hoogte van de onderdoorgang van het Aquaduct lans de A3, de Haak om Leeuwarden, opgehouden door een bestelbusje. Hierna is de auto via It Holt naar Deinum gereden.

Seine in Deinum

Uiteindelijk is de donkerkleurige stationcar neergezet op de Seine in Deinum. Daar is de auto in brand gestoken. Het bleek een gestolen auto te zijn. De politie vraagt of iemand heeft gezien dat de auto werd achtergelaten en/of in brand werd gestoken werd aan De Seine. De auto stond in een woonwijk vlakbij het station. ,,In ons onderzoek houden we er rekening mee dat de verdachten zijn gevlucht in een andere auto maar ook dat ze mogelijk op de trein zijn gestapt. Mogelijk zijn de daders verder gereden in een donkerkleurige auto, BMW model sedan”, aldus de politie.

Vraagnummers

De politie heeft aan de hand van twee vraagnummers die corresponderen met de nummers op de kaartjes een aantal vragen: 1. Een getuige zag de donkerkleurige BMW 5-serie, type stationcar, op maandagochtend 2 oktober omstreeks 07.30 u in de Dotinga Tun te Dronrijp zien staan. Dit is voorafgaand aan het schietincident. Het vermoeden is dat er rond dat tijdstip meerdere buurtbewoners op straat zijn geweest. Zijn er meer mensen die deze auto hebben zien staan en iets kunnen vertellen over de inzittenden? 2. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de schutters vaker in Dronrijp zijn geweest om hun actie voor te bereiden. Zijn er buurt- en/of dorpsgenoten die in de voorafgaande dagen opvallende voertuigen of personen hebben gezien? 3. Zijn er nog mensen die iets kunnen vertellen over de schutters en/of het voertuig en waarmee de politie nog niet heeft gesproken? 4. Zijn er mensen die de vluchtauto op de route tussen Dronrijp en Deinum hebben gezien en daarover informatie hebben voor het onderzoeksteam? 5. De politie is met name op zoek naar de bestuurder van de bestelbus, waar de vluchtauto waarschijnlijk door is opgehouden op het traject tussen de Sylsterdyk en It Holt. Zie kaartje. 6. Het is verder bekend, dat bij de entree van het dorp Deinum, in de buurt van de Spoorstrjitte op maandagmorgen wegwerkzaamheden plaatsvonden. De vluchtauto moest hier mogelijk uitwijken voor werkverkeer. Wie heeft dit gezien? 7. Op de Seine in Deinum is de vluchtauto in brand gestoken door de daders. We zijn op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over het overstappen in een andere auto. Waarschijnlijk heeft deze auto daar die ochtend een tijdje gestaan. Ook is het mogelijk dat de daders in de voorafgaande dagen al eerder in Deinum en/of op de Seine zijn geweest in een van de genoemde voertuigen, of een andere auto. Mensen die daar meer van weten spreken we graag. 8. Nadat de BMW stationcar in brand is gestoken, is een andere auto, vermoedelijk een donkerkleurige BMW sedanuitvoering, weggereden vanuit Deinum, via de Hegedyk in de richting van de N31/A32. Wie heeft dit voertuig toen en/of hierna nog gezien.

Doogeven tips

Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bellen kan ook met het Team Criminele Inlichtingen: 079-3458 999.