Nieuwe stichting Lyk is Ryk gaat Waadhoeksters helpen bij geldzaken

FRANEKER - De stichting Lyk is Ryk is vrijdag opgericht. opgericht. De stichting gaat Waadhoeksters helpen om hun geldzaken op orde te krijgen en te houden.

De oprichtingsakte is ondertekend bij notaris Theo Koelma van Jelsma Koelma in Franeker. Hij verleende belangeloos zijn medewerking en ontving de bestuursleden: Janny Wijbenga, Liesbeth Muilwijk, Carola Salverda en Aliet Lautenbag

Lyk is Ryk sluit zich aan bij SchuldHulpmaatje. Dat is een landelijke vereniging die lokale vrijwilligers opleidt en ondersteunt, zodat zij op een deskundige en betrouwbare manier kunnen helpen bij geldproblemen.

SchuldHulpMaatje is een initiatief van de kerken in Nederland. In Waadhoeke zitten acht protestantse diaconieën uit de regio achter de oprichting van Lyk is Ryk. De eerste vrijwilligers hebben zich ondertussen gemeld om te worden opgeleid tot SchuldHulpMaatje. De stichting hoopt dat zij komend voorjaar aan hun cursus kunnen beginnen.

Wie belangstelling heeft om ook maatje te worden, kan informatie aanvragen bij coördinator Adriaan Stap via coordinator@schuldhulpmaatjewaadhoeke.nl. Ook personen die hulp nodig hebben, kunnen zich bij hem melden.

Zie www.schuldhulpmaatjewaadhoeke.nl voor tips.