FOTO’S | Verbouwing Sint Lambertuskerk Menaam zit in eindfase

MENAAM - De verbouwing van de Sint Lambertuskerk in Menaam zit in de eindfase. Van de buitenkant blijft alles hetzelfde.

Momenteel wordt de zijvleugel (transept) aan de binnenkant van de kerk grondig verbouwd. De gedateerde en versleten voorzieningen in de kerk waren mede de aanleiding om alles in één keer onder handen te nemen.

Zo wordt de grote zijvleugel geschikt gemaakt voor doelmatiger gebruik voor kerkgerelateerde doeleinden. Daarom wordt het grootste gedeelte van de vaste banken en de oude cv-buizen eruit gehaald en vervangen door een vlakke vloer.

Ook komt er een nieuwe keuken met moderne voorzieningen, komen er nieuwe sanitaire voorzieningen met een extra toilet voor mindervaliden. Daarnaast worden er nieuwe cv-ketels geplaatst en komt er een moderne entree met een garderobe.

Het bouwplan is gemaakt door architect en projectleider Syb Eldering uit Mantgum. Ook verzorgde hij de gehele directievoering en bouwbegeleiding.

De verbouwing startte op 17 juli en moet gereed zijn voor het jubileumconcert van de 125-jarige Brassband Halleluja op zaterdag 4 november.

(Tekst Hieke Joostema-Greidanus)