Eerste exemplaar 'Worre Weze Weest' overhandigd aan zoon van Arjen H. Dijkstra

Sint Annaparochie - Het eerste exemplaar van het boek ‘Worre Weze Weest’ van Jan de Groot uit Sint Annaparochie is vandaag overhandigd aan Silip Dijkstra. Hij is de zoon van dichter Arjen H. Dijkstra die overleed in 2006.

Het is voor het eerst dat er een Bildtstalig boek is verschenen over het leven van een Bildtse dichter. Dijkstra (1931-2006) schreef veel gedichten in het Bildts. Veel Bildtkers werden en worden er vrolijk van. Ook schreef hij gedichten die de mensen tot troost kunnen zijn in moeilijke tijden. Het boek kwam tot stand nadat in oktober 2016 een werkgroep ontstond, die als doel had om een boek uit te brengen over Dijkstra. Naast zijn levensverhaal zijn ook al zijn gedichten erin opgenomen. De overhandiging van het eerste exemplaar vond onder toeziend oog van tal van belangstellenden plaats in dorpscentrum Ons Huis in Sint Annaparochie.

Rechtgezet

In de Franeker Courant van woensdag 25 oktober stond dat Arjen H. Dijkstra het boek zou overhandigen. Dat moet natuurlijk zijn Jan de Groot. Onze welgemeende excuses hiervoor. (Foto's Jelke de Jager)