VIDEO + FOTO’S | Sanne Verhoef uit Arnhem wint huis verloting VV Ouwe Syl

Oudebildtzijl - Sanne Verhoef uit Arnhem is winnaar geworden van het 200.000 euro kostende huis dat VV Ouwe Syl verlootte. Burgemeester Krol van het Bildt trok het winnende lot.

Het winnende lotnummer bleek 5140 te zijn. Dat was het personeelsnummer van het werk van Verhoef, waar zij tot voor kort werkte. Verhoef zei flink wat gaten in de lucht te hebben gesprongen. Zij kwam na de bekendmaking vanuit Arnhem naar Oudebildtzijl om haar prijs in ontvangst te nemen. ,,Ik ben vaak in Friesland geweest en vind het een prachtige provincie. Op Facebook zag ik de actie voorbijkomen. Dat vond ik zo'n schitterende actie, dat ik besloot een lot te kopen." Verhoef zei wel een tijdje te willen proberen om in Friesland te wonen. ,,Kijken of ik het wat vind. Voor hoelang? Geen idee, daar ben ik nu niet mee bezig. Ik knijp nog af en toe in mijn arm om te controleren of het allemaal echt is." Ook liet Verhoef weten morgen naar het huis te gaan kijken.

Uitverkocht

Bij de loterij werden alle 7908 loten verkocht van 98 euro per stuk. Met de opbrengst minus kosten gaat VV Ouwe Syl het sportcomplex opknappen. De trekking gebeurde onder toeziend oog van notaris Sjoukje de Vries in het bomvolle Het Grauwe Paard in Oudebildtzijl. (Foto’s Timen Dijkstra)