Sterk optreden hockeydames HMHC tegen ongeslagen koploper Flevoland

Harlingen - Ondanks dat de hockeydames van HMHC met 0-3 verloren van de ongeslagen koploper Flevoland, overheerste na afloop het goede gevoel bij de Harlingers. Zij speelden dan ook een goede wedstrijd.

Hieronder een door HMHC zelf ingestuurd verslag. Afgelopen zondag vertrokken de Harlinger dames naar Dronten, waar ze een wedstrijd speelden tegen koploper Flevoland. Flevoland heeft nog geen één keer verloren in deze competitie, maar Harlingen was vol vertrouwen. Dit bleek ook gedurende de wedstrijd. Flevoland zette zulke hoge druk, dat er gaten ontstonden. Hierdoor kon de achterhoede harde klappen naar voren geven of door middel van een beweging zelf oplopen. In het begin moest de voorhoede van Harlingen hier even aan wennen, maar gedurende de wedstrijd werd Harlingen steeds gevaarlijker. De achterhoede was ijzersterk en werd in de verdediging goed geholpen door het middenveld. Flevoland had mooie acties, maar door de sterke verdediging resulteerde dit nergens in. Manon van der Meer stond sterk te spelen achterin en wist via de zijlijn vaak een mooie bal af te leveren, waar Pien van Smeerdijk vocht voor elke bal. Pien maakte mooie snelle acties, waardoor Harlingen ook gevaarlijk kon worden. Toch was het na een tijd toch Flevoland die door middel van een strafcorner in de lange hoek van het doel schoot. Vlak voor rust kregen zij nog een strafbal, die ze op het nippertje benutten. Toch lieten de dames van Harlingen hun kopjes niet hangen en zetten een nog sterkere tweede helft neer. Meer gevaar en ook drie strafcorners aan de kant van Harlingen. Jente Bijlsma wist zich met mooie bewegingen vaak de cirkel in te manoeuvreren. Harlingen liet zich niet kennen en vocht door. Flevoland scoorde helaas nog een keer, maar Harlingen kijkt terug op een ijzersterke wedstrijd tegen de koploper. De uitslag is ietwat geflatteerd, dus Harlingen kijkt uit Flevoland na de winterstop nog eens te treffen. Aankomende zondag speelt dames 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Dash. Dit doen zij op super sunday thuis om 12.45 uur. Voor de tijd spelen de veteranen om 11.00 uur tegen Roden. Na afloop is er erwtensoep met wat lekkernijen en een hoop gezelligheid.

Herfstkampioen meiden A1

Afgelopen zaterdag speelden de Harlinger Meiden A1 hun derde competitiewedstrijd in de eerste klasse uit tegen Lemmer Meiden A1. Na het kampioenschap in de voorcompetitie promoveerden de meiden naar de eerste klasse: een niveau hoger en dat is wennen. Na twee wedstrijden verloren te hebben, werd uitgekeken naar de wedstrijd in Lemmer. Na een korte warming up startten de 11 meiden van Harlingen vol goede moed aan de wedstrijd. Direct aan het begin van de wedstijd werd, na balverlies op de helft van Lemmer in de tegenaanval die daarop volgde, een shoot gemaakt in de cirkel: strafcorner tegen. In de rebound werd het 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Gedisciplineerd ging Harlingen op zoek naar de gelijkmaker. Regelmatig doken de spitsen Noor, Maud en Giulia op bij de goal van Lemmer, echter zonder resultaat. In een van de aanvallen werd onze rechtshalf geblesseerd en moest Harlingen de resterende 15 minuten van de eerste helft gedwongen met 10 spelers verder spelen. De tweede helft startten we gelukkig weer met 11 speelsters. Na negen minuten was het Eva die als opkomende verdediger de bal onderschepte waarna Annemijn, vergezeld van Giulia, over rechts de cirkel in ging. De eerste voorzet werd gemist maar in de tweede poging scoorde Noor de gelijkmaker: 1-1. Daarna bleef Harlingen aanvallend hockeyen, maar helaas zag Lemmer vijf minuten later kans om weer te scoren: 2-1. Tijd om teleurgesteld te zijn namen de meiden niet: er werd direct weer de aanval gekozen en in het kwartier dat volgde, kreeg Harlingen maar liefst vier strafcorners op rij. Helaas zonder resultaat. Twee minuten voor tijd werd de inzet beloond: Julia onderschept de bal vlak achter de middellijn en brengt deze tot aan de 23-meterlijn waarna, mede dankzij onze midden mid Maura, uiteindelijk Annemijn de 2-2 binnenschiet. Uiteindelijk een mooi resultaat na 70 minuten lekker hockeyen. Aanstaande zaterdag ontvangen we de nummer twee van de competitie: Westerkwartier.

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Flevoland 0-3 Veteranen - Westerkwartier 8-0 Meisjes A1 - Lemmer A1 2-2 Meisjes B1 - Leeuwarden B3 0-2 Meisjes C1 - Sneek C1 3-1 Meisjes D1 - GHBS D2 5-1 Jongens A1 - Dash A1 3-5 Jongens D1 - Hoogeveen D1 3-2