Actie Laat ôns swembad niet fersúpe schrijft 2450 euro bij dankzij Lions Franeker-Harlingen en Albert Heijn

FRANEKER - De actie Laat ôns swembad niet fersúpe om het noodlijdende Zwembad Bloemketerp in Franeker te helpen, heeft 2450 euro kunnen bijschrijven.

De Lions Franeker-Harlingen schonk 1200 euro aan de actie. Dat geld is opgehaald met de verkoop van orchideeën voor en tijdens de Agrarische Dagen van dit jaar. Terwijl de waterverkoopactie van de Albert Heijn Franeker 1250 euro opleverde. De netto-opbrengst van de flesjes water van 500 milliliter was 875 euro. De Albert Heijn vulde dat aan tot 1250 euro. De actie startte in mei en duurde de hele zomer. Op de flesjes zat een sticker met de tekst: ‘Heel Franeker aan het water voor het behoud van ons gespetter en gespater’. Het geld van de Lions is deze week overgemaakt. De cheque van de Albert Heijn is overhandigd tijdens de eertse Pepernotenloop van Franeker. Die werd gehouden door SV Friesland samen met de Albert Heijn. Daarbij werd ook aandacht gevraagd voor Zwembad Bloemketerp.

Totaalbedrag

Het totaalbedrag van de begin maart door Hans Nauta op persoonlijke titel gestarte actie staat nu op 19750 euro. Het geld wordt besteed aan onderhoud. Daarnaast lopen er nog andere acties. Dat geld wordt besteed aan onder andere lesmateriaal. Voorzitter Piter Bakker van de Stichting Exploitatie Zwembad Bloemketerp zegt blij te zijn met alle steun. ,,Het is enorm mooi dat er nog steeds belangstelling is voor de actie en dat er energie in wordt gestoken. Zo lopen er ook nog een aantal andere initiatieven.” Hoewel het benodigde bedrag van 60.000 euro voor alle noodzakelijke vervangingen niet is gehaald, zegt Bakker de toekomst van het zwembad rooskleurig in te zien. ,,We moeten het doen met geld dat er is. Zo heeft de trap van de glijbaan al een onderhoudsbeurt gehad. Daar waar geen geld voor is, zetten we onze inventiviteit in. We zijn echter heel blij en positief over alle steun en inzet. Het geeft aan dat er draagvlak is om het zwembad open te houden.” (Tekst Jitze Hooghiemstra)