Burgemeester Krol opent nieuwe Aldi in Sint Annaparochie

SINT ANNAPAROCHIE - Burgemeester Krol van de gemeente het Bildt opent maandag 18 december om 8.00 uur samen met filiaalleider Thom Schuitmaker de Aldi-vestiging aan de Beuckelaerstraat in Sint Annaparochie.

In de nieuwe vestiging is er meteen bij binnenkomst al de geur van afgebakken brood. Daarnaast is het assortiment vernieuwd en ligt de nadruk op veel verse producten zoals: vlees, vis, groente en fruit. De eerste vierhonderd klanten krijgen bij aankoop van minimaal tien euro een tas met daarin een prijs. Die kan variëren van cadeaucheques ter waarde van: 100, 150 of 250 euro. Ook wordt kans gemaakt op: een jacuzzi, smartphones, tablets, keukenmachines, zakloze stofzuigers en diverse versartikelen. Voor klanten die geen prijzentas meer kunnen krijgen, is er zolang de voorraad strekt een gratis herbruikbare Aldi-tas beschikbaar. Om klanten extra te verwennen, staat er op de openingsdag een foodtruck op de parkeerplaats. Daarbij kunnen gratis hapjes worden geproefd. De gerechtjes zijn vers klaargemaakt met producten van Aldi. Daarnaast zijn er in de week na de opening diverse proeverijen in de winkel.

Duurzaam

In de vestiging is ingezet op duurzaamheid. Zo liggen er 230 zonnepanelen op het dak die de vestiging voorzien van stroom. Ook is er tijdens de bouw gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Er is onder andere een warmteterugwininstallatie toegepast, waardoor de winkel geen cv-installatie heeft. Alle verlichting binnen en buiten is LED. Papier en folie worden honderd procent gerecycled. Bij de bouw waren regionale en plaatselijke leveranciers, installateurs en aannemers betrokken.

Oude school

De Aldi zat eerst op een andere locatie in de Beuckelaerstraat. De vestiging zit nu op d eplek waar eerst een oude school stond. Omwonenden maakten eerder in een bodemprocedure bij de Raad van State bezwaar tegen de nieuwbouw van de Aldi op vijftien meter van hun woningen. Ze betoogden dat de gemeente het Bildt in de fout is gegaan bij het verlenen van een vergunning. Ze vreesden geluidsoverlast door laden en lossen en van heen en weer rijdende winkelwagentjes. Bovendien vinden ze het parkeerterrein dat bij de winkel komt te klein. De Raad van State veegde die bezwaren van tafel.