Peer Group brengt Greate Pier tot leven in Kimswerd

KIMSWERD - De Peer Group speelt vanaf woensdag 20 december tot en met kerstavond dagelijks het derde deel van het drieluik ‘Grutte Pier - de Bezinning’.

De voorstellingen zijn in de Laurentiuskerk in Kimswerd. De theatervoorstellingen gaan gepaard met een voorproefje in het in april te openen hotel-restaurant Greate Pier.

Het is even stil geweest in hotel Greate Pier. Dat is de oude dorpsherberg en zit praktisch naats de Laurentiuskerk.

De nieuwe eigenaren, Jamila en Eric, zeggen zich met open armen ontvangen te voelen in Kimswerd. Samen met Burgwerder chefkok Mark van Duijn brengt het stel de horeca weer terug in Kimswerd.

,,Het dorp is blij dat de Greate Pier weer opengaat. Op deze plek ligt eeuwen geschiedenis van feesten, eten, drinken en verhalen. Het voelt goed om hier te zijn”, aldus de eigenaren.

Met de theatermenu’s, voorafgaand aan de voorstellingen in de kerk, krijgen de gasten vast een voorproefje van wat ze vanaf april kunnen verwachten.

Greate Pier streed vijfhonderd jaar geleden voor de vrijheid van Friesland. De voorstelling vertelt een modern verhaal, geïnspireerd door het leven van Greate Pier.

Er zijn zeven voorstellingen in Kimswerd in december en daarna in de Grote Kerk in Sneek en in Kasteel Radboud in Medemblik.

Reserveren voor de voorstelling en voor de lunch of het diner kan via 0517-853086, 06-12068674 en info@hotelgreatepier.nl.