Vernieuwd JO9-2 SC Franeker ongeslagen kampioen in najaarscompetitie

Jan Rodenhuisplein 1 Franeker - Het vernieuwde JO9-2 van SC Franeker heeft alle wedstrijden gewonnen in de najaarscompetitie en mag nu een klasse hoger uitkomen.

Alise Furman stuurde een verslag van de competite. Hieronder de tekst. In september begon jo9-2 met een geheel nieuw team.Na de eerste wedstijd was het al duidelijk; dit is een team met veel potentie. Met Dejan Lensink de spits, die heel snel kan rennen een snoeihard schot in zijn linkerbeen heeft weet hij altijd wel een gaatje te vinden in de goal. Marc Venema, onze tweede spits, die door een goede balcontrole niet alleen veel scoort, maar ook zeer gedreven de bal van het middenveld ophaalt. Jesper van Eijden op het linkermiddenveld weet altijd wel de bal te veroveren; een echte leeuw die door vecht om de bal bij Marc of Dejan te krijgen. Max Bosma, rechts op het middenveld, speelt al dribbelend veel jongens uit met zijn mooie passen, zo weet hij altijd wel Dejan of Marc te vinden.

Spanning doorbreken

Julian Pijlman, onze verdediger, heeft de kracht om de spanning te doorbreken; zo rent hij vaak het hele veld over, zodat iedereen weer even weet wat zijn positie is. Niek Hofstede, onze tweede verdediger, blijft in alle omstandigheden rustig; een echte vechter die menigmaal de bal van de tegenstander afpakt. Ridzert van Abbema is de laatste man; houd het team in gareel, poeiert alle ballen voor de goal weg en weet precies wanneer hij een schouderduwtje moet geven. Thijs Russchen, de Keeper, staat standvastig in het goal; met zijn soepele houding weet je al dat het moeilijk is om te scoren. Met zijn spelinzicht volgt hij ieder bal en staat hij altijd in de goede hoek. Hij schiet zonder moeite de bal naar de ander kant van het veld en brengt de rust weer in het team.

Teamgeest

Door hun samenspel, het respect voor elkaar, de leergierigheid om nog beter te worden steunen deze jongens elkaar door dik en dun. Dat is hun kracht. Het volgende seizoen gaan ze dan ook een klasse hoger spelen. Houd deze jongens goed in de gaten; jullie zullen nog veel van ze horen.