Talloze belangstellenden bij Krystkuier op terrein Groot Lankum

Groot Lankum Franeker - Talloze belangstellenden hebben dinsdag meegedaan aan een Krystkuier op het terrein van Groot Lankum.

Het initiatief hiertoe was genomen door MindUp Franeker in samenwerking met Talant en ECR Kening State. Hieronder een door Wim Derksen aangeleverd verslag. Hij maakte er ook een sfeervolle fotoreportage van.

Route

Op het terrein was een uitgebreide route uitgestippeld, sfeervol uitgelicht met kaarsjes. Medewerkers en clienten traden op als acteur en beelden op verschillende plekken scenes uit rond het verhaal van de geboorte van Christus. Burgemeester Van Zuylen en de heer Jansen (raad van bestuur van de GGZ Friesland) waren door de organisatie benaderd en direct bereid gevonden om ook een rol op zich te nemen. Om de vijf minuten werd zo een uitgenodigde groep van ongeveer twintig mensen, bestaande uit cliënten en medewerkers van de GGZ, deelnemers van Talant en bewoners van ECR Kening State met hun familie, geleid langs verschillende tableaux vivants.

Muziek

Al wandelend langs de sterren in het park werden de deelnemers onder andere verrast met een muzikaal optreden van fanfareorkest Bazuin uit Tzummarum en het zangkoor Delight uit Kimswerd. De wandeling eindigde in de kassen van MindUp, waar een gezellige kerstmarkt was ingericht. Centraal hierin stond de kerststal met Jozef, Maria en het kindje Jezus. Een glansrol werd hierbij vervuld door Siem Slot, die met zijn leeftijd van amper zeven weken, sereen slapend, de rol van het kindje Jezus uitbeeldde en het hart van menig bezoeker deed smelten.

Piet Paulusma

Alle aanwezigen werden vervolgens getrakteerd op een kom snert en als afsluiter verkondigde Piet Paulusma voor het oog van de camera de weersvoorspelling. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd initiatief. De wens is dan ook om de Krystkuier volgend jaar te herhalen en tevens inwoners van Franeker in de gelegenheid te stellen om hieraan deel te nemen.