Kazemattenmuseum doorbreekt grens 14.000 bezoekers

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum heeft voor het eerst meer dan veertienduizend bezoekers in een jaar verwelkomd. In totaal bezochten 14.050 personen dit jaar het museum in Kornwerderzand.

Volgens het Kazemattenmuseum werpen de verruimde openingstijden in de vakantiemaanden hun vruchten af. Tijdens de vakantieperiodes is het museum open van dinsdag tot en met zondag. De drukste maand was augustus met 3970 bezoekers, gevolgd door juli met 2552 bezoekers. Van de bezoekers was vijfentwintig procent jonger dan 12 jaar. Vooral in april en mei bezochten veel kinderen het museum. Dat gebeurde vaak in groepsverband. Ruim achttien procent van de bezoekers was in het bezit van een kaart, zoals de Museumjaarkaart of een Veteranenpas.

Plannen

,,Er worden plannen ontwikkeld waarmee de verwachte extra toestroom van bezoekers opgevangen zal kunnen worden. Dat betreft niet alleen nog verder verruimde openingstijden, maar ook uitbreiding van het aantal vrijwilligers, ruimte voor wisselexposities, verdere herinrichting en wellicht uitbreiding van het museum.”