Kerstmarkt levert 7500 euro op voor actie Help Stijn aan een hulphond

SINT ANNAPAROCHIE - De tweede kerstmarkt van Campus Middelsee en de CSG Ulbe van Houten op heeft 7500 euro opgeleverd voor de actie Help Stijn aan een hulphond.

De cheque wordt woensdag 17 januari om 15.30 uur uitgereikt aan Stijn zelf. Dat gebeurt door klas 3T1 en Eelco Bruinsma, directeur van de CSG Ulbe van Houten.

Leerlingen en personeel van CSG Ulbe van Houten, PJ de Foorakker en de ISK verkochten op 15 december tijdens de kerstmarkt zelfgemaakte kerstproducten en gedoneerde artikelen. Daarnaast verbleef klas 3T1 een hele nacht in de school en lieten zij zich sponsoren. Alleen dat al leverde 1300 euro op.

Bij de kerstmarkt zelf waren er in de hal van de school diverse kraampjes en was er muziek en eten. Op het plein vond het WK kerstboomgooien plaats. Een draaiorgel zorgde voor muzikale omlijsting.

,,Mede door een goede onderlinge samenwerking met de Bildtse Slag is besloten dit succesverhaal te prolongeren met als inzet ook de middenstand van Sint Annaparochie meer aan te laten haken”, aldus Bruinsma.

De Stichting Help Stijn zet zich in om de aanschaf van een hulphond voor Stijn te realiseren. Stijn heeft om goed en veilig te kunnen functioneren zo’n hond hard nodig.