Scouting Andromeda bedankt commissie Midnigthwalk Franeker met stamppotbuffet voor cheque

Jan Stapertlaan 2 Franeker - Scouting Andromeda heeft zaterdag de commissie van de Midnightwalk Franeker getrakteerd op een stamppotbuffet.

Daarmee bedankten zij de organisatie voor de cheque van 10.000 euro die zij als goede doel kregen van de eerste nachtwandeling langs en door historische plekken en bijzondere gebouwen in Franeker. Ook werd bij het scoutinggebouw aan de Jan Stapertlaan 2 in Franeker getoond wat er ondertussen is gekocht met het geld. Dat betreft onder andere een tosti-apparaat die gebruikt kan worden bij open vuur en diverse spellen en boeken. De groepstent van vier bij zes meter die eerder al werd gekocht, stond niet opgesteld. Verder werd een collage getoond met daarin de cheque en diverse krantenknipsels over de Midnightwalk. ,,Wij zijn onlangs bij de commissie geweest om voorstellen te doen over wat wij met de rest van het geld willen doen”, zegt voorzitter Peter Melchers van Scouting Andromeda.

Zonnepanelen

Die voorstellen zijn goedgekeurd. ,,Er worden onder andere zonnepanelen aangeschaft om de energierekening naar beneden en liefst zelfs naar nul te krijgen, zodat we een spaarpotje hebben voor andere investeringen.” Daarnaast wordt onder andere nog een groepstent van vier bij zes meter aangeschaft, evenals: toilettentjes voor alle groepen, patrouilletentjes waarin vijf tot zes kinderen kunnen slapen, een Dutch oven waarin onder andere taart en brood kan worden gebakken en een pizzaoven voor bij de vuurplaats. Die komt er dit jaar nog.” (Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Joachim de Ruijter)