FOTO’S | Ophaalsysteem Saakstra’s Brêge te zien op open dagen AMS

FRANEKER - Het oude ophaalsysteem van Saakstra’s Brêge is deze woensdag en donderdag vanaf 19.30 uur te zien op de informatieavonden van de AMS in Franeker.

Op initiatief van de heer Van der Velde, onderwijsassistent techniek en groen bij de AMS, wordt het oude ophaalsysteem opgeknapt en krijgt het een vaste en permanente plek in Franeker. Waar dat is, is nog niet bekend. Samen met de 16-jarige Yorick van Zwieten uit Franeker, vierdejaars AMS-leerling Produceren, Installeren en Energie (PIE), knapt Van der Velde het systeem de komende maanden op. Het ophaalsysteem zelf haalde Van der Velde afgelopen donderdag op bij het gemeentehuis in Franeker. Daar lag het aan de achterkant opgeslagen op een pallet. ,,De brandweer heeft het op een kar getakeld. Bij de AMS hebben wij het er zelf afgetakeld.” De komende tijd wordt het ophaalsysteem volledig gedemonteerd en gestraald. Vervolgens wordt het opnieuw in elkaar gezet, zodat het weer als vanouds ‘werkt’ en wordt het ophaalsysteem voorzien van een nieuwe laag verf. Van der Velde: ,,Dankzij eerdere berichtgeving in de Franeker Courant hebben wij ook al een sponsor. Dat is Bedrijventerrein Oost uit Franeker. Van de gemeente heb ik ondertussen het nummer van een architect gekregen. Samen met hem gaan we bekijken waar het ophaalsysteem wordt geplaatst als het klaar is.” ,Programmamanager Dick Wolbers van Franeker Waddenpoort liet eerder in een reactie weten het opknappen een prachtig initiatief te vinden en graag samen met de heer Van der Velde een geschikte plek te willen vinden voor het ophaalsysteem.

Reageren

Waar vindt u dat het ophaalsysteem zou moeten komen? Stuur uw reactie naar redactie.frc@ndcmediagroep.nl of stuur een bericht naar 06-17 242 223. (Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s de heer Van der Velde)