Kerstmarkt Campus Middelzee levert 5500 euro op voor World Servants

SINT ANNAPAROCHIE - Campus Middelsee in St. Anne was vrijdag 14 december omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. De opbrengst van ruim € 5500 gaat volledig naar Ewoud Struiksma en Sylvana Hellinga die een school gaan helpen bouwen in Ghana samen met World Servants.

Aan de vooravond van deze markt bracht onze Piet Paulusma een bezoekje aan de school om via SBS6 dit nieuws te verspreiden. Leerlingen en medewerkers, maar ook ouderraden en ouders van de gehele Campus Middelsee verkochten zelfgemaakte kerstproducten en gedoneerde artikelen voor dit goede doel.

Daarnaast waren grote sponsoren vanuit Sint Annaparochie e.o. vrijgevig om dit goede doel te steunen. Meer dan 1000 bezoekers schuifelden langs de goed gevulde kramen en kochten gul voor dit doel.

De hal van de school was een sfeervolle kerstmarkt, met diverse kraampjes, muziek van shantykoor Bluswater uit Stiens en het gloednieuwe schoolrestaurant was open voor een High Tea.

Kerstboom darten

Het plein was ingeruimd voor de 3e editie van het WK kerstboom darten waar een draaiorgel voor de muzikale omlijsting zorgde. De prijzen bleven in Fryslân , Klaas Palma en mevrouw Van Remundt veroverden de titel Wereldkampioen. Daarnaast was de Santa Run ditmaal weer een groot succes met meer dan 80 deelnemers.

Vermeldenswaard is ook de 24 uurs marathon van leerlingen die een nacht overbleven op school. Dit vond plaats onder leiding van Melanie van der Mossel en Peter Visbeek. De actie leverde meer € 900 op.

Binnenkort wordt de cheque uitgereikt aan Ewoud en Sylvana.