Reis Shop Franeker geopend voor publiek

Franeker - De binnenstad van Franeker is een winkel rijker. Vlak naast Reisburo Franeker bevindt zich nu Reis Shop Franeker. In de fraai ingerichte winkel is een keur aan koffers, reisboeken, gadgets en souvenirs te vinden. De winkel richt zich op de reiziger èn op de toerist.

Mascha Klappe, Geartsje Couperus en Regina Talhout hebben er zin in, zij staan voor de klanten klaar. Klappe maakte de overstap van de ANWB-winkel in Sneek naar de nieuwe Reis Shop in Franeker. ,,Het is enigszins vergelijkbaar, we hebben hier een wat luxer segment. Wat er in de winkel te koop is, wordt afgestemd op de vraag van de klanten. Het moet nu allemaal vorm aan krijgen. Alles wat we te koop hebben, heeft met reizen te maken. Mist de klant iets, dan gaan we kijken of we het in kunnen kopen, suggesties zijn welkom!"

Fototentoonstelling Raymond Rutting en Marco Borsato

Vrijdagmorgen om tien uur ging de deur open en de vlag uit. De officiële opening zal zondagmiddag, 25 maart plaats vinden, tijdens het modeweekend. National Geographic-fotograaf Raymond Rutting en bekende zanger en fervent fotograaf Marco Borsato, zijn die dag aanwezig om de fototentoonstelling 'Gezichten van Aruba’ te promoten. De fototentoonstelling is vanaf vrijdag 9 maart verspreid over drie locaties te zien: bij Reis Shop Franeker , bij Brasserie de Stadstuin en bij hotel en restaurant De Stadsherberg. Foto's en tekst: Suwarda Vis