Eskimo’s na halve eeuw nog springlevend

FRANEKER - STC de Eskimo’s is een gezonde, springlevende vereniging van vijftig jaar oud. De club heeft een groeiend ledental en er komen steeds meer jeugdleden bij.

Het jubileumjaar ging niet onopgemerkt voorbij. Er zijn shorttrack-clinics gegeven en aan potentiele leden zijn proeflessen aangeboden. In december zijn de leden getrakteerd op bowlen en een buffet. Een aantal van de trainers/bestuursleden hebben zich als vrijwilliger ingezet bij ‘De Schaatsbattle’ in de voorjaarsvakantie. Als afsluiting van het seizoen 2017-2018 is er een estafette-ploegenachtervolging gehouden in de Elfstedenhal in Leeuwarden. In totaal hadden zich tweeënzestig van de honderd leden opgegeven voor dit evenement.

Mede dankzij de nieuwe sponsoren J. & S. Apparatenbouw in Harlingen en Regts Professioneel te Franeker, heeft de club de leden in nieuwe schaatskleding kunnen steken.Door een bijdrage van ‘Stichting De IJsclub’ in Leeuwarden is er een kledingruilsysteem voor de jeugd opgestart.

Na een maandje ‘rust’ wordt omstreeks half april/begin mei de zomertraining weer gestart. Die bestaat uit skeeleren op de skeelerbaan in Harlingen, fietsen en een nog op te zetten bootcamp-achtige training waarbij de nadruk ligt op het trainen van de schaatsspieren en conditie.Informatie is te vinden op DE facebook-pagina facebook.com/stceskimos/ op de website stc-eskimos.nl en mailen kan ook: stc-eskimos@hotmail.com