Organisaties Waadhoeke houden historische dag in Groate Kerk Sint Jacobiparochie

SINT JACOBIPAROCHIE - Meer dan dertig organisaties die zich in de gemeente Waadhoeke bezighouden met cultuurhistorie houden vrijdag 23 maart tussen 13.30 en 16.30 uur een gratis historische dag in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie.

Bezoekers kunnen er bij de organisaties terecht met: oude foto’s en ansichtkaarten, met vragen over wie of wat erop is afgebeeld, met oude voorwerpen, boeken en archeologische vondsten.

,,Ook kan een bijdrage worden geleverd. Onder andere met foto’s, kennis en weetjes uit het verleden die het waard zijn om in de gemeenschappelijke geschiedenis vast te leggen.”

Bij de historische dag zijn er ook drie korte lezingen. Vanaf 14.00 vertelt Nanna Hilton (RuG) over haar onderzoek naar de streekgebonden uitspraak van de Friese taal. Om 15.00 uur start een lezing van Johan Nicolay (RuG) over zijn archeologisch onderzoek in de gemeente Waadhoeke. Bert Looper (Tresoar) vertelt vanaf 16.00 over de identiteit van de streek.

De historische dag is een initiatief van Museum Martena en De Vrienden van de Stad Franeker en wordt gehouden in samenwerking met de Stichting Bildts Aigene, Documentatie Menaam en Stifting ArgHis Littenseradiel.