Swingen, luisteren en meezingen met THC Oostergoo in Ioannistsjerke Wier

Franeker - Hoewel THC staat voor Trek Harmonica Club, presenteren de leden zich liever als muziekgroep. De trekzak staat weliswaar centraal en veel van de enthousiaste muzikanten hebben hun sporen verdiend in de trekharmonicawereld, maar er wordt ook gespeeld op batá, cajon en gitaar.

Bij de meeste nummers wordt bovendien ook gezongen.

Het is dus geen traditionele trekzakgroep.

Het tweede deel van de naam verwijst naar Hotel Oostergoo in Grou. Hier is het ooit begonnen. En het is nog steeds deplek waar de groep in de periode van oktober - mei iedere zondagochtend samen speelt en repeteert. Dat gebeurt dan van 10:30 - 12:30 uur in het restaurant van Hotel Oostergoo, waarbij ook publiek van harte welkom is.

In deze periode wordt er hard gewerkt aan het instuderen van nieuwe nummers, wat resulteert in het traditionele Voorjaarsconcert. Dit inmiddels enorm populaire concert trekt in april gewoonlijk meer dan 400 bezoekers naar Hotel Oostergoo.

THC Oostergoo brengt een gevarieerd programma. Natuurlijk staan er trekzaknummers op het repertoire maar dan wel vaak net even anders, met eigen bewerkingen. Daarnaast komen instrumentale en vocale nummers voorbij in Fries, Engels, Leeuwarders en Nederlands. Het gaat in bijna alle gevallen om heel herkenbare nummers van bekende artiesten, zoals -om er een paar te noemen- The Dubliners, The Eagles, Simon & Garfunkel en John Denver, maar ook Gurbe Douwstra en Anneke Douma. De groep heeft maar één doel en dat is het publiek laten genieten. En dat lukt altijd met de brede muziekkeuze, van luisterliedjes tot gezellige walsen, van gevoelige ballads tot meezingers.

Muziekgroep THC Oostergoo, zondag 25 maart 2018 om 15:00 uur Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123 Voor meer info, zie www.ioannistheatertsjerkewier.nl