Windmolenvereniging Ut ‘e lyte uit Hitzum overhandigt prijzen loterij

HITZUM - Windmolenvereniging Ut ‘e lyte uit Hitzum overhandigt vrijdag 30 maart de sleutel van een Renault Zoe aan de heer Dijkstra uit Hitzum. Hij mag drie maanden gratis rijden in de elektrische auto.

De heer Dijkstra schenkt zijn prijs aan het hele dorp. Gedurende drie maanden mogen alle dorpsgenoten kennismaken met elektrisch rijden. Er wordt een reserveringssysteem opgezet, zodat alle belangstellenden de auto een paar dagen kunnen gebruiken. De sleutel van de Renault Zo wordt vrijdag om 11.00 uur overhandigd. Dat gebeurt in het dorpshuis te Hitzum.

De actie, een loterij, is een uitvloeisel van een energieavond die medio december werd gehouden. Daarbij kwam onder andere de toekomst van de windmolenvereniging aan bod, evenals duurzaamheid binnen de eigen woning en het elektrisch rijden.

Ook konden er een aantal andere prijzen worden gewonnen, zoals: een aantal energiepakketten, een maand elektrisch rijden in een Renault Zoe, gewonnen door de heer Akkerman en twee maanden elektrisch rijden in een Renault Zoe, gewonnen door de heer Langhout. Alle winnaars komen uit Hitzum.

De trekking werd verricht door voormalig burgemeester Eduard van Zuijlen.

Windmolenvereniging Ut ‘e lyte is al jaren actief met het stimuleren van duurzaamheid in Hitzum.