Korfbalderby Greidhoeke beslist in Spannumer voordeel

WIUWERT - De korfballers van KV Spannum hebben zaterdag de derby tegen WWC in hun voordeel beslist.

In Wiuwert werd het uiteindelijk dikverdiend 8-23 voor de Spannumers. Hieronder een door KV Spannum zelf ingestuurd evrslag. Waar bij Spannum een aantal jaren geleden rigoureus verjongt is, lijkt WWC dat proces nu te doorlopen. Gelegenheidscoach Joke Koldijk van WWC stelde de ploeg op die in de zaal nog als tweede team speelde, en hield de ervaren mensen aan de kant. Voor Spannum was dit enigszins verrassend. Spannum startte met de vertrouwde vakken. Beide ploegen kwamen stroef op gang. Spannum had de gebroeders Van der Hoek bij elkaar in het vak gezet en na een paar mislukte aanvallen wist Remko de score te openen met een afstandsschot en een doorloopbal. Na de vakwissel stond door een strafworp al redelijk vlot de 3-0 op het scorebord en leek de Viltlijn Formatie een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Daar wenste WWC echter op dat moment nog niet aan mee te werken, via vier scores van de heren werd het na ongeveer 15 minuten spelen 4-4 en leek het een spannende wedstrijd te worden. Spannum schakelde daarna een tandje bij en zonder dat WWC daar iets tegenover kon stellen werd de rust bereikt met een comfortabele 4 – 9 voorsprong. Echter werd er aan beide zijden al door spelers warm gelopen, een teken dat de coaches op tactische zetten aan het broeden waren.

Winst nog niet binnen

In de rust werd aan Spannumer zijde benadrukt dat de winst nog lang niet binnen was. Met name de beginfase van de tweede helft zou belangrijk zijn voor het uiteindelijke eindresultaat. Dit hadden de spelers goed begrepen en met 4 vlotte scores op rij werd de voorsprong vergroot tot een marge van 9. Ondertussen was aan WWC-zijde Jelmer Jonker ingebracht voor meer lengte en ervaring in de ploeg. Coach Henk Postma reageerde hier meteen op en bracht Ydo Harkema in, zodat het lengte voordeel weer opgeheven was. Dennis van der Hoek verhuisde naar het andere vak voor wat meer scorend vermogen daar.

Spelbeeld blijft zelfde

Het spelbeeld veranderde niet door deze tactische zetten. Spannum scoorde rustig door en uiteindelijk kwamen alle Spannumers op het scoreformulier, waarbij het talrijk opgekomen publiek nog wordt getrakteerd op een aantal mooie goals en spectaculaire acties. Uiteindelijk stopte de teller op dus op een 8-23 in het voordeel van Spannum. Voor de wedstrijd stonden er 3 ploegen aan kop, maar door de winst van Spannum en het verlies van SIM staat Spannum nu alleen aan kop in de 4e klasse B. de competitie gaat op 14 april verder. Spannum speelt dan tegen Zunobri en WWC speelt tegen SIM. Scores Spannum: Jasper 5, Remko en Margit 4, Pauliena 3, Dennis en Ydo 2, Dieke, Sanne en Anne 1. Scores WWC: Rutger 3, Gjalt en Jouke 2, Anna 1.