Winnaars prijsvraag Hitzum ontvangen auto en duurzaamheidspakketten

HITZUM - De prijswinnaars van de energieavond van Windmolenvereniging Ut ‘e lyte uit Hitzum hebben vrijdag hun prijs ontvangen.

Er waren duurzaamheidspakketten en een elektrische auto te winnen. De auto, een Renault Zoe, komt voor een half jaar naar Hitzum om de Hitzumers te laten wennen aan de toekomst. Siebout Akkerman won de derde prijs, één maand de auto gebruiken. De nieuwe dorpsgenoot Lidia Langhout won de tweede prijs, twee maanden de auto rijden. Langhout zei na de uitreiking zich te willen inzetten voor de vereniging. Akkerman schonk zijn prijs aan Janna en Anouk Kleine Rammelkamp, die de auto volgens hem meer nodig hebben. ,,Het is mooier te geven dan te krijgen.”

Wens in vervulling

De eerste prijs, drie maanden elektrisch rijden, was voor Jan Dijkstra. Hij kon daarmee een oude wens in vervulling laten gaan, namelijk een dorpsauto. Hij stelde de auto beschikbaar voor het hele dorp, maximaal een week per persoon. De actie, een loterij, is een uitvloeisel van een energieavond die medio december werd gehouden. Daarbij kwam onder andere de toekomst van de windmolenvereniging aan bod, evenals duurzaamheid binnen de eigen woning en het elektrisch rijden. De trekking werd verricht door voormalig burgemeester Eduard van Zuijlen.