Ried maar wat trots op opening vernieuwde dorpshuis De Rede

Ried - Het vernieuwde dorpshuis De Rede in Ried is vrijdagmiddag geopend. Wethouder De Pee verrichtte de opening door een doek van een paal af te halen, waarbij de naam De Rede tevoorschijn kwam.

De verbouwing startte in het najaar van 2016 en heeft ongeveer een miljoen euro gekost. Dat geld is door diverse partijen bijeengebracht. ,,Een ongekend groot project voor een dorp met 450 inwoners, waarbij tal van vrijwilligers meehielpen", zegt voorzitter Albert van der Voorn van de stuurgroep die de bouw van het multifunctionele centrum De Rede coördineerde.

Beeldbepalende gebouwen

Bij de vernieuwbouw zijn de gevels van de bestaande De Rede en de oude kleuterschool als beeldbepalende gebouwen in stand gebleven. Wel zijn de panden van binnen compleet gerenoveerd en uitgebreid met een nieuw gebouwd deel dat beide oude gebouwen met elkaar verbindt. Door de vernieuwbouw is het gebouw meer dan tweemaal zo groot geworden, efficiënter en gezelliger ingedeeld en gemoderniseerd. ,,Daarmee kunnen wij weer lange tijd vooruit.” (Foto's Joachim de Ruijter)