Bouwondernemer Jetze Lont uit Sint Annaparochie ontvangt eerste exemplaar gedichtenbundel Poetic Potatoes

Sint Annaparochie - Bouwondernemer Jetze Lont uit Sint Annaparochie heeft donderdagavond het eerste exemplaar van de gedichtenbundel Poetic Potatoes ontvangen uit handen van Froukje de Jong, voorzitter van Stichting De Bildtse Aardappelweken.

De overhandiging was in Talenpaviljoen MeM. Daar worden deze week tal van activiteiten gehouden in het kader van de Bildtse week. Lont kreeg het eerste exemplaar, omdat hij er voor zorgde dat het Bildts toch een eigen plek kreeg op Obe, het paviljoen van Lân fan Taal. In dat paviljoen zijn alle officiële minderheidstalen verzameld. Omdat het Bildts geen officieel erkende taal is, was er geen plek voor het Bildts. De aannemer, verantwoordelijk voor de bouw, zorgde voor een bord op het gebouw met de Bildtse spreuk: ‘Die ’t syn aigen taal fersmyt, raakt syn diepste wezen kwyt’.

Samenwerking

De bundel is het resultaat van vier jaar samenwerking tussen Malta en het Bildt. Valletta in Malta is net als Leeuwarden dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. De viertalige bundel met honderd pagina’s gedichten is onder andere te koop bij de Primera in Sint Annaparochie.