It Anker met rommelmarkt en bazaar in actie voor Unicef

DRONRYP - - CBS It Anker uit Dronryp houdt zaterdag 21 april tussen 9.00 en 13.00 uur een rommelmarkt en een bazaar. De opbrengst is net als de vorige keren ook nu weer voor Unicef.

Sinds ongeveer dertig jaar houdt de bassischool om de drie jaar acties om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Behalve de verkoop van goederen zijn er ook activiteiten, zoals: een draaiend rad, verkoop van roombroodjes, balgooien en sjoelen en is er onder andere een luchtkussen.

Vanwege de rommelmarkt en bazaar zijn de commissieleden al maanden bezig om spullen op te halen en deze te bewaren in een grote schuur.

Tractoren

De meeste spullen worden echter op de dag voor de rommelmarkt opgehaald. Op vrijdag 20 april rijden medewerkers tussen 15.00 en 18.30 uur met tractoren door Dronryp om alle spullen huis-aan-huis op te halen.

Eerder al hielden ongeveer 155 kinderen begin april een huis-aan-huis koekenactie. De opbrengst daarvan is ongeveer duizend euro.

Opbrengst

De vorige keer bedroeg de opbrengst ruim negenduizend euro. ,,We hopen dat alle acties net zo’n groot succes worden zoals de vorige keer. Een resultaat dat alleen door grote inzet van kinderen en vrijwilligers tot stand kan komen. En dat alles om een kleine bijdrage te leveren aan de nood van kinderen in deze wereld.”