Kinderen OBS De Opslach maar wat blij met gewonnen laptops Acer

FRANEKER - De kinderen van OBS De Opslach uit Franeker hebben dinsdag aan Acer gedemonstreerd hoe goed zij ondertussen al overweg kunnen met de laptops die zij wonnen bij de Acer Complete Classroom Makeover competitie.

De in totaal dertig Acer TravelMate B1 laptops zijn onlangs al overhandigd. Directrice Hanneke Reitsma van OBS De Opslach noemt de laptops zeer welkom. Daarmee kan volgens haar een belangrijke stap worden gezet in de verdere verbetering en vernieuwing van de school. ,,Zodat de leerlingen beter op de digitale toekomst kunnen worden voorbereid.”

De TravelMate B1 laptops zijn volgens Acer speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en bevatten allerlei handige gebruiksmogelijkheden. Zo kan het scherm bijvoorbeeld driehonderdzestig graden draaien en in vier standen worden gebruikt.

Daarnaast herkennen de laptops multitouchgebaren en zijn ze voorzien van een Acer Active Pen. ,,Ook kunnen kinderen door met een digitaal kladblok gemakkelijk ideeën uitschetsen, schoolopdrachten uitwerken of multimedia bekijken.”

Digitale hulpmiddelen

De Classroom Makeover wordt sinds 2015 gehouden door Acer. Basisscholen worden daarbij uitgedaagd om met een video te tonen hoe hun klas door de inzet van digitale hulpmiddelen, zoals laptops en tablets, kan worden getransformeerd en kinderen digitaal beter uit de voeten kunnen.

Acer zegt de competitie te houden ,,omdat educatie investeren in de toekomst is.”