Volleybalmeiden SBO Minnertsga kampioen in Cool Moves Volleypoule niveau vijf

MINNERTSGA/FRANEKER - De volleybalsters van SBO Minnertsga die uitkomen in de Cool Moves Volleypoule niveau vijf zijn zaterdag kampioen geworden.

Hieronder een door SBO Minnertsga zelf ingestuurd verslag.

Acht volleybalmeiden uit Minnertsga lieten hun massaal toegestroomde fans afgelopen zaterdag niet in de steek. De meiden pakten het kampioenschap in de Cool Moves Volley poule niveau 5.

Wat was het een spannende dag zaterdag 14 april. Het team uit Minnertsga presteerde het hele seizoen al goed en stond na 4 toernooien bovenaan in hun poule. Het kampioenschap was echter nog niet binnen; er moesten zaterdag in De Trije in Franeker nog een aantal punten gehaald worden. De meiden waren zeer gebrand, maar hadden ook een beetje last van kampioenszenuwen toen ze in de eerste wedstrijd aantraden tegen thuisploeg Dosko/Acta. Dat duel leverde meteen een spannende pot op. Na 13 minuten hadden beide teams evenveel punten en dus eindigde de wedstrijd in een gelijke stand.

De Minnertsgaasters begonnen vervolgens met evenveel spanning aan de tweede wedstrijd tegen Stasko uit Stiens. Enig fanatisme is hen niet vreemd, ze wisten dan ook heel goed dat er nu gewonnen moest worden. Dat lukte en ook de volgende pot tegen Volleybalclub Hardegarijp werd met winst afgesloten. Vervolgens troffen ze in de finale wederom Dosko/Acta. Deze keer namen de meiden geen genoegen met een gelijkspel: de pot werd glansrijk gewonnen. Dat maakte het team van coach Lusanne Klaver dagwinnaar en – belangrijker nog – kampioen!

Na een klein feestje in De Trije namen de SBO’ers de beker mee naar huis alwaar ze het kampioenschap verder vierden. Ze aten patat in de kantine, gingen op de kar door het dorp en schudden de spanningen van zich af met een aantal echte ‘cool moves’.

Inmiddels zijn de meiden alweer fanatiek in training en maken ze zich op voor volgend seizoen. Dan spelen ze niet meer Cool Moves, maar treden aan in de tweede klasse van de C-jeugd. Daar doen ze dit kunstje graag nog eens over, want een kampioenschap smaakt nu eenmaal naar meer. Daarvoor zoeken ze nog wel een enthousiaste train(st)er die hen nog beter kan leren volleyballen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via volleybalsbo@gmail.com.