Geen super sunday voor hockeydames HMHC

HARLINGEN - Dames 1 van hockeyclub HMHC is op eigen veld hard onderuit gegaan tijdens super sunday. De ongeslagen koploper Flevoland won met 2-7 in Harlingen.

Hieronder een door HMHC zelf ingestuurd verslag.

Afgelopen zondagmiddag was het super sunday en moest dames 1 na het aanmoedigen van de veteranen aan de slag tegen onverslagen koploper Flevoland. De vorige wedstrijd tegen dit team speelde Harlingen ijzersterk en werd er nipt verloren. Dit gaf moed voor de wedstrijd, aangezien de dames nu thuis mochten spelen met een groot publiek.

Na het startsignaal bleek dat Flevoland een nieuwe tactiek had en dat ze hele hoge druk gaven. Harlingen wist daardoor maar moeilijk de bal naar voren te krijgen. De achterhoede stond ijzersterk te spelen, maar moest elke keer de bal opnieuw onderscheppen door deze nieuwe tactiek van Flevoland. Na vele pogingen van Flevoland scoorden ze.

Samenspel van dames 1 resulteerde erin dat Harlingen ook enkele keren gevaarlijk kon worden. Toch was het Flevoland, die voor de rust nog twee keer scoorde. Na enkele tactiekbesprekingen in de rust kon Harlingen weer met volle moed beginnen ondanks de extreme hitte, die de Harlingers ook nog in de weg zat.

Gelukkig had Flevoland hier ook last van en wist Harlingen met een mooie tip-in te scoren. Dit gaf moed, totdat Flevoland in zo’n vijf minuten drie doelpunten scoorden. De achterhoede kreeg het nog zwaarder en konden het middenveld en de voorhoede niet meer bereiken door de hoge druk van de koploper.

Toch braken ze nog één keer uit, wat gelijk resulteerde in een doelpunt. Flevoland zou geen onverslagen koploper zijn als ze hier geen antwoord op hadden, ze scoorden het laatste doelpunt. Met 2-7 ging Harlingen onderuit, maar Flevoland had de winst verdiend.

Aankomende zondag speelt dames 1 een inhaalwedstrijd tegen en in Hardenberg. Het zal een zware pot worden met vele afwezigen in verband met de examens, maar Harlingen kan zeker weerstand bieden tegen deze ploeg.

Uitslagen HMHC

Flevoland 2-7

Veteranen A - Quick Stick Vet B 8-1

Meisjes A1 - GHBS A3 0-10

Meisjes B1 - Leeuwarden B3 2-2

Meisjes C1 - Sneek C1 4-0

Meisjes D1 - Sneek D1 3-12

Jongens A1 - Eemsmond A1 6-2

Jongens B1 - Winsum B1 4-1

Jongens D1 - GHBS D2 1-2